Valér
-2 °C
0 °C

A süllyesztőben a magyar focibajnok

2007.02.13. 15:01
Az UEFA döntése értelmében a magyar csapatoknak mindkét kupasorozatban már az első fordulóban pályára kell lépni. Ezt elsősorban a nemzetközi porondon mutatott gyenge szereplésnek köszöhetjük.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) körlevelében értesítette a nemzeti szövetségeket a Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa következő idényére vonatkozó beosztásról.

Az UEFA-kupában sem jobb a helyzet

Miközben az MLSZ vezetése reménykedik a 2012-es Eb-rendezésben, futballunk színvonalát jól jelzi, hogy a magyar bajnokcsapat a 2007-2008-as BL-szezonban már az első selejtezőkörben csatlakozik a küzdelmekhez. Ez azt jelenti a magyar együttes a leggyengébbek közé került és a főtáblára kerüléshez összesen három ellenfelet kell legyőznie oda-visszavágós alapon.

Ami a bajnoki második helyezettet, és a Magyar Kupa győztesét illeti, mindkét csapat az UEFA-kupa első selejtezőkörében kapcsolódik be a sorozatba. Tehát ebben az esetben is már az első játéknapokon pályára lépnek majd a magyar klubcsapatok.

Két kisebb siker, több nagy bukás

A rangsorolásnál az elmúlt öt év eredményeit veszik alapul. Ez alapján nem csoda a visszasorolás, hiszen a tavaszt hosszú évek óta csak egyszer élte meg magyar csapat (Debrecen 2003, UEFA-kupa). Rajta kívül csak a Ferencváros UEFA-csoportkörbe jutása érdemel említést.

Ugyanakkor az idei kiírásban már a szeptembert nem élték meg a magyar kupacsapatok. Ugyanis olyan együttesek jutottak túl rajtunk, mint a Szkopje, amely simán verte a bajnok Debrecent a BL-selejtezőjében, vagy liechtensteini Vaduz, amely az elmúlt húsz év legmegalázóbb verését mérte az Újpestre az UEFA-kupában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!