Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Elengedheti Gerát a WBA

2007.05.29. 16:19
A Premier League-be jutást az utolsó meccsen elbukó West Bromwich Albion edzője, Tony Mowbray azt mondta, a következő szezont olyan játékosokkal képzeli el, akik mindenképp maradni akarnak. Ez megkönnyítheti a WBA-ból régóta távozni akaró Gera Zoltán átigazolását.
Egy meccsre volt az angol első osztálytól és a legalább hatvanmillió fontos (22 milliárd forint) pluszbevételtől a West Bromwich Albion, de a Derby County elleni osztályozómeccsen végül 1-0-ra alulmaradt a Wembley-ben. Ezután valószínűleg legjobbjai eladására kényszerül majd a birminghami klub, ami a régóta elvágyó Gera Zoltán helyzetén is javíthat.

A saját ízlése szerint

Nem fogja ugyanis marasztalni eligazolni akaró futballistáit Tony Mowbray menedzser, írja a Sky Sports.

"Nem tudom, hányan maradnak a következő szezonra is. Azt tudom, hogy csak olyanokat akarok, akik tényleg maradni akarnak. Eredményeket csak úgy lehet elérni, ha megvan az összetartás, a jó hangulat és az összetartozás. Szóval ha bárki el akar menni, tudja, hol az irodám és megpróbálhatjuk elintézni a dolgokat."

A szezon közben Skóciából érkezett Mowbray azt mondta, érthető módon olyan játékosokkal képzeli el a csapatát, akiket ő igazol. Erre példaként hozta a feljutó Derby edzőjét, aki hét futballistát szerzett meg a téli átigazolási időszakban.

Gera három évvel ezelőtt került az akkor a Premiershipbe felkerülő WBA-hoz, amellyel a csodával határos módon bennmaradt az első évben, aztán kiesett, a harmadik szezonját pedig a másodosztályban töltötte. A korábbi edzőnél, Bryan Robsonnál kedvencnek és alapembernek számított, Mowbray azonban sokszor mellőzte.

Már nem vele foglalkoznak

A válogatott játékos már a múlt nyáron egyértelműen el akart menni a West Bromtól, akkor nem engedték. A télen állítólag közel állt a megegyezéshez klubja és az első osztályú Middlesbrough, amely 2,5 millió fontot adott volna érte, most biztosan kevesebbet érne a magyar futballista. Gera az elbukott osztályozó után is azt mondta, ő mindig is a Premier League-ben akart játszani.

A szezonnak köszönhetően azonban a WBA-val kapcsolatos átigazolási találgatások már nem Geráról szólnak, a legkeresettebb játékosnak Curtis Davies, Jason Koumas és Diomansy Kamara számít.

A magyar futballista szerződése elvileg ezen a nyáron lejár, de csapatának még egyéves opciós joga van Gerára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!