Erzsébet
1 °C
4 °C

Király Gábor marad az angol másodosztályban

2007.05.30. 10:23
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa Király Gábor, az angol másodosztályban szereplő Crystal Palace együttesétől a szintén második vonalbeli Burnleyhez igazolt.

Hiába fordult meg kölcsönben több első osztályú angol csapatnál, a Crystal Palace-t elhagyó Király Gábor a következő szezonban is a másodosztályban szerepel majd. Dél-Londonból északabbra, Burnley-be költözik a magyar válogatott kapus.

Király Gábor hétévnyi németországi légióskodás után, 2004-ben igazolt Angliába, az akkor még az élvonalban szereplő Crystal Palace együttesébe. Az első év végén az utolsó fordulóban dőlt csak el, hogy búcsúznak az első osztálytól.

Többször is kölcsönadták

A másodosztályban az első évben ugyan még bekerültek a rájátszásba, de nem sikerült kiharcolni a feljutást, míg az idei szezonban már csak a középmezőnyben végeztek. A magyar kapus helye is bizonytalanná vált, így a szezon során többször is kölcsönadták. Előbb a West Ham United-be, majd az Aston Villának.

Német és olasz csapatok helyett a Burnley

Szerződése az idény végén lejárt, és jelezték, hogy a továbbiakban nem tartanak rá ígényt, így a folytatáshoz az esetleges kérőnek csak vele kellett megegyeznie. Felmerült, hogy akár országot is válthat, hiszen német élvonalbeli ajánlatok mellett az olasz Livorno is érdeklődött iránta.


Király Gábor itt a válogatott kapujában (fotó: AFP)

Hiába kereste azonban több angol élvonalbeli klub is, Király mégis az idei szezont a 15. helyen záró Burnley FC-hez igazolt. A 70-szeres válogatott kapus kettő plusz egy évre írt alá, írt a Nemzeti Sport.

Cél az élvonal

A klubnál egyébként is jelentős változásokat kívánnak végrehajtani, komoly erősítésekre készülnek a nyáron, ugyanis nem titkolt céljuk, hogy a következő szezonban kiharcolják a feljutást az élvonalba.

Az 1882-ben alapított klub eddig kétszer volt angol bajnok (1921 és 1960), két legnevesebb játékosa az egyaránt angol válogatottságig jutó Ian Wright és Chris Waddle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?