István, Vajk
17 °C
34 °C

Király Gábor marad az angol másodosztályban

2007.05.30. 10:23
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa Király Gábor, az angol másodosztályban szereplő Crystal Palace együttesétől a szintén második vonalbeli Burnleyhez igazolt.

Hiába fordult meg kölcsönben több első osztályú angol csapatnál, a Crystal Palace-t elhagyó Király Gábor a következő szezonban is a másodosztályban szerepel majd. Dél-Londonból északabbra, Burnley-be költözik a magyar válogatott kapus.

Király Gábor hétévnyi németországi légióskodás után, 2004-ben igazolt Angliába, az akkor még az élvonalban szereplő Crystal Palace együttesébe. Az első év végén az utolsó fordulóban dőlt csak el, hogy búcsúznak az első osztálytól.

Többször is kölcsönadták

A másodosztályban az első évben ugyan még bekerültek a rájátszásba, de nem sikerült kiharcolni a feljutást, míg az idei szezonban már csak a középmezőnyben végeztek. A magyar kapus helye is bizonytalanná vált, így a szezon során többször is kölcsönadták. Előbb a West Ham United-be, majd az Aston Villának.

Német és olasz csapatok helyett a Burnley

Szerződése az idény végén lejárt, és jelezték, hogy a továbbiakban nem tartanak rá ígényt, így a folytatáshoz az esetleges kérőnek csak vele kellett megegyeznie. Felmerült, hogy akár országot is válthat, hiszen német élvonalbeli ajánlatok mellett az olasz Livorno is érdeklődött iránta.


Király Gábor itt a válogatott kapujában (fotó: AFP)

Hiába kereste azonban több angol élvonalbeli klub is, Király mégis az idei szezont a 15. helyen záró Burnley FC-hez igazolt. A 70-szeres válogatott kapus kettő plusz egy évre írt alá, írt a Nemzeti Sport.

Cél az élvonal

A klubnál egyébként is jelentős változásokat kívánnak végrehajtani, komoly erősítésekre készülnek a nyáron, ugyanis nem titkolt céljuk, hogy a következő szezonban kiharcolják a feljutást az élvonalba.

Az 1882-ben alapított klub eddig kétszer volt angol bajnok (1921 és 1960), két legnevesebb játékosa az egyaránt angol válogatottságig jutó Ian Wright és Chris Waddle.