Viola
-6 °C
0 °C

Az FTC kilencmilliót fizethet volt edzõjének

2007.06.01. 13:41
A Fõvárosi Ítélõtábla pénteki döntése értelmében a zöld-fehér Ferencvárosnak kilencmillió forintot kell fizetnie a jogtalanul eltávolított Pintér Attilának. Az edzõt 2004-ben bajnoki és kupagyõzelem után rúgták ki a klubtól.

A Fõvárosi Ítélõtábla is Pintér Attilának adott igazat a Ferencváros elleni perben. Az elsõ fokú bírósági ítéletben szereplõ 45,9 millió forintos kártérítési összeget azonban jelentõsen csökkentette. Errõl Papp Gábor, a futballedzõ ügyvédje tájékoztatta az MTI-t.

Hiába voltak eredményei

A jogerõs határozat szerint a trénert 8,925 millió forint plusz ennek az összegnek 2004. október elsejétõl számított kamata illeti meg. A zöld-fehér klubnak 15 napon belül kell fizetnie.


Pintér Attila a FTC-vel aratott kupagyõzelem után

Pintért 2004 júniusában, a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése után menesztették a labdarúgócsapattól. Egészen pontosan nem fogadta el a 2007-ig érvényes szerzõdésének hat pontban megfogalmazott szakmai és morális tartalmú változtatásait, ezért Furulyás János klubelnök felmondott neki.

Tisztességtelenül rúgták ki

A klub volt játékosa ezt követõen fizetése elmaradása miatt perelte be az FTC-t, amely fellebbezett a tavaly novemberben született elsõ fokú ítélet ellen.

Az edzõ egy késõbbi interjúban úgy fogalmazott, nagy csalódás érte amikor elküldték, hiszen elvégezte a munkáját: "Mindent megnyertem a csapattal amit lehetett, és mégis tisztességtelenül kirúgtak."

Az eredmények õt igazolják

Pintér Attila mellesleg az eredményei alapján az elmúlt évek egyik legsikeresebb hazai futballedzõje: bajnoki címet, Magyar Kupát és a Szuperkupát nyert a Ferencvárossal, majd miután elküldték a zöld-fehérektõl, a Sopron együttesével is megnyerte a kupát, éppen a Ferencvárost legyõzve a döntõben. A folytatásban ugyan kiesett a Vasassal, de a piros-kékeket is bevezette a Magyar Kupa döntõjébe, ahol büntetõkkel maradt alul az FC Fehérvárral szemben.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft