Klaudia
-3 °C
3 °C

A nép türelmetlen, a média hibás, de a csapat jó

2007.06.04. 15:20
A szurkolók és a sajtó szerint is kilátástalan, gyenge, elképzelés nélküli a jelenlegi magyar labdarúgó-válogatott játéka. A szövetségi kapitány ugyanakkor úgy véli, jó úton jár a csapatával, melyet nem hagy bántani.

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton este úgy kapott ki Görögországban Európa-bajnoki selejtezőn 2-0-ra, hogy mindössze egy valódi helyzete akadt, azt is egy kapitális védelmi hiba előzte meg. Ugyanakkor tudatosan felépített magyar támadás nem jutott el a görög kapuig.

Tanulni kell

Várhidi Péter szövetségi kapitány ennek ellenére is roppant elégedett volt csapatával és a mutatott játékkal. A keddi sajtótájékoztatón a kapitány arról beszélt, szeretné, ha fiatal csapata sokat tanulna a norvégok elleni, szerdai, oslói Európa-bajnoki selejtezőből.

"Láttuk, hogy szombaton az Európa-bajnok elleni 2-0-ás vereség alkalmával milyen hibákat vétettünk. Ezekből tanulni kell. A norvégok is jó erőt képviselnek, és most is a tanulásé lesz a főszerep" - jegyezte meg a kapitány a hétfő délutáni elutazás előtt az FTC népligeti bázisán tartott sajtótájékoztatón.

Az eredmény úgysem számít

Az elmúlt napokban többször is úgy nyilatkozott Várhidi Péter, a média a hibás a válogatottat körülvevő hangulat miatt. "Azért lehet nekem és a médiának más véleménye a görögök elleni mérkőzésről, mert másként éli meg az ember a pálya mellett a történteket és másként a tévé képernyője előtt. Nem hiszem, hogy a fiatal magyar csapattól elvárható lett volna, hogy a rutinos, hazai környezetben szereplő Európa-bajnok görögöket beszorítsa. Ez a görög válogatott jelen pillanatban nem a mi szintünk."

A játékosait védő Várhidi csak azt felejti el, hogy senki nem az eredményt kéri számon rajta és futballistáin, hiszen még az MLSZ elnöke is azt mondta, nem számít az eredmény, mert csapatot építünk. A hétfői napilapok sem a vereséget, hanem a kilátástalan és ötlettelen játékot firtatják. A Napkeltében hétfőn kihangsúlyozta, hogy ez a csapat arra az U21-es válogatottra épül, amely Eb-pótselejtezőt játszott az olaszokkal. Ez az állítása csak annyiban sántít, hogy abból a csapatból mindössze négy játékos szerepelt a norvégok ellen.

Nincs múlt, nincs jelen, de lesz jövő

A kapitány hozzátette: a mostani magyar csapatnak nincs múltja, nem volt jelene, de szeretné, ha lenne jövője. "Az úton vannak pofonok, buktatók, és ezekből tanulni kell. Két-három év múlva lehet szép eredményeket elérni. Remélem, a csapat addigra kb. 30 helyet tud javítani a világranglistán. Kitartok az elképzelésem mellett, a szakmai stáb tovább dolgozik, és nem engedem bántani ezt a társaságot. Szeretnénk kialakítani egy állandóságot. Van 35-40 játékosunk, akik megoldhatják a hosszú távú célokat, és közülük húsz tagja az utazó keretnek."

A norvégok elleni összecsapásra Rajczi Péter sérülés miatt nem utazhat el, míg Buzsáky Ákos fogfájása miatt járt orvosnál.