Valér
2 °C
8 °C

Megverték a Fradi játékosát

2007.06.22. 18:10
A ferencvárosi futballcsapat egyik vezetője, Tepszics Ignác nem érti, miért verte meg az egyik feldühödött szurkoló az argentin védőt, Jeremias Buzt. A szurkoló elmondta: nem kellett volna megütnie, de elnézést kért tőle, majd kezet fogtak.

A népligeti aluljáróban vasárnap délelőtt megtámadták és bántalmazták Jeremias Buzt, a Ferencváros argentin labdarúgóját.

Rendkívül profi gondolkodású Buz

"Mindannyiunk számára érthetetlen, ami történt, hiszen egy rendkívül profi gondolkodású játékost ismertünk meg Jeremias személyében, aki ráadásul remekül is teljesített, fontos gólokat szerzett" - mondta Tepszics Ignác, a futballcsapatot működtető ZRt. cégvezetője a klub hivatalos honlapján.

"Nem lehetett panasz a játékára, nem véletlen, hogy külön őt éltető rigmus is született a lelátón a drukkerek részéről. A sajnálatos eset vasárnap délelőtt történt a népligeti aluljáróban, az incidens nyomai jelenleg is láthatóak a játékos felső testén."

Tepszics hozzátette, a futballista kérésére nem akarták nyilvánosságra hozni a történteket, de egyre több pletyka terjedt el és ennek akarta elejét venni az egyesület a nyilvánosság tájékoztatásával.

Számonkérés

Nem ez volt az első incidens azóta, hogy a csapat a Nyíregyháza mögött második helyen végzett az NB II Keleti csoportjában és nem jutott fel az élvonalba. Kedden, a gárda évzáró bankettjére több drukker is berontott és kérdőre vonta a játékosokat. Ez a vita nem fajult tettlegességig.

A fradidrukker.hu-n az elkövető, Scheffer Bence vállalta: ő volt az, aki megütötte a Diósgyőrből szerződtetett játékost.

"Buz arra járt és szaladtam felé, majd amikor utolértem szemből egy minimális lecsúszott ütést mértem rá (nem tudom elhinni, hogy ez maradandó sérülést okozhatott). Abban a pillanatban éreztem, hogy ezt nem kellett volna. A hírből viszont kimaradt, hogy elnézést kértem tőle a hibámért az eset után, a buszindulásnál, és Ő fogadta a kézfogásomat, mellyel, ha ez örökre nyomot is hagy benne, úgy éreztem valamennyire lezártnak tekinthető. A busznál is elég keményen, néhol trágár módon ki is fakadtam nagyjából az összes játékosra és kedden én is megjelentem a vacsoránál és szintén egy főaktivistaként számon kértem kőkeményen dolgokat" - írta.

Hozzátette, nem érezte, hogy nagyot hibázott volna. Néhány hozzászóló biztosította tiszteletéről, egy másik fórumos pedig azt a kérdést teszi fel, ha már pofon, miért nem szelektál?

A Budafok elleni döntetlen után borultak ki a drukkerek

A szurkolók először a kieső Budafok elleni 2-2-es döntetlen után borultak ki, akkor megvárták a csapat buszát is. A Baktalórántháza elleni gól nélküli meccset követően a székházat dobálták meg. Vasárnap a csapat Szegedre utazott, ezelőtt alakult ki az incidens.

Korábban is volt már hasonló eset, Vincze Ottó a Vasas meccs után kapott pofont, a Grasshoppers elleni BL-meccsen ezek után két gólt lőtt, és döntő érdemeket szerzett a máig emlékezetes győzelemben.