Judit
2 °C
7 °C

A Fradinál minden marad a régiben

2007.10.16. 15:16
Az NB II.-ben minden várakozást alulmúlóan szereplő Ferencváros labdarúgócspatának vezetői rendkívüli ülésen elemezték a csapat teljesítményét. Érdemi változás nem történt, viszont közleményét viszont kiadtak.

Szombaton a Ferencváros labdarúgócsapata borzalmas játékkal égette le magát a Kecskemét elleni NB II.-es rangadón. Csank János együttesét nemcsak a 4-0-ra elveszített meccs, hanem a mutatott játék miatt is jogosan nevette ki a kecskeméti közönség.

Szorosabb kapcsolatot akar az elnökség.

A zöld-fehér klub vezetése ezért keddre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, de mint az várható volt, ezen semmi nem történt. A vezetőség meghallgatta a vezetőedző Csank Jánost és a kialakult helyzetről. Ezután az edzőt a testület megerősítette posztján, majd úgy döntöttek, a jövőben az FTC elnöksége is szorosabb napi kapcsolatban áll a labdarúgócsapattal, hogy az esetlegesen felmerülő gondokat minél korábban orvosolni tudja.

Lipcsei unja

Csank ezt követően edzést vezetett, majd az elnökség Lipcsei Péternek, a csapat kapitányának a véleményére volt kíváncsi. A klubnál 1990 óta kisebb megszakításokkal játszó labdarúgó az őt ért támadások miatt felajánlotta, bontsák fel még másfél évig érvényben lévő szerződését.

Lipcsei úgy véli, az elmúlt időszakban több kritika is érte a csapatot, hogy öreg, ő pedig kész átadni a helyét fiatalabbaknak. A középpályás kijelentette, unja már, hogy bármilyen szélsőséges történés is van a Ferencvárosnál, mindig őt veszik elő.

A játékosok nem tippmixelnek

A játékost bántja az a feltételezés is, hogy amikor a csapatnak gyengébben megy, akkor mindig felmerül, hogy a játékosok eltippmixelik a meccseket. Miután nem csak a szurkolók között terjednek ezek a pletykák, kérte az elnökség tagjaitól, hogy ha vannak ilyen információik, akkor azokat hozzák nyilvánosságra, de konkrét személyeket illetően, ne gyanúsítsák az egész csapatot a pletykák miatt.

Az FTC elnöksége az alábbi közleményt adta ki a délelőtti elnökségi ülésről.

Az FTC Elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy az Egyesület labdarúgó csapata a Club hírnevéhez méltatlan játékkal megalázó vereséget szenvedett Kecskeméten. A Ferencváros Elnöksége ugyanakkor hálás köszönetét fejezi ki a szurkolóinak, akik a közös megegyezés után a kecskeméti mérkőzésen a csapat játékának dacára is kitartottak 108 éves clubunk mellett.

Az Elnökség javaslata alapján a Zrt Igazgatósága - miután meghallgatta Csank János vezetőedzőt és Lipcsei Péter csapatkapitányt az őszi idényről - a jövőben még több segítséget, még több motivációt kíván a csapatnak biztosítani. Amennyiben a csapat a következő 5 bajnoki mérkőzésen 15 pontot szerez, akkor a sikeres sorozatot pluszjuttatással honorálja.

Az FTC mindent megtesz a téli felkészülési időszakban, hogy a csapat keretét úgy megerősítse, hogy biztosan teljesítse a feljutást. Az Egyesület vezetése azt szeretné, hogy a soron következő hazai mérkőzéseken is minél többen bíztassák a FRADIT, hiszen nem mondhatunk le róla, hogy jövőre NBI-es csapatunk legyen az Üllői úton.

A soron következő őszi hazai mérkőzéseken kérjük szurkolóinkat, hogy családjaikkal, barátaikkal jöjjenek ki a stadionba, ezekre az eseményekre a hölgyeket és a korukat diákigazolvánnyal bizonyító 14 éven aluli gyerekeket ingyenesen látjuk vendégül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?