Géza
-11 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Hajnal Tamásé a Magyar Aranylabda

2007.11.15. 21:33
Huszonhat magyar sportújságíró szavazatai alapján a Karlsruhe tízese, Hajnal Tamás érdemelte ki a tizedik alkalommal átadott Magyar Aranylabdát. A középpályás először lett a legjobb a szavazáson. A legjobb edző Várhidi Péter lett.

Hajnal Tamás, a német Karlsruhe légiósa nyerte a 10. Quaestor Magyar Aranylabda szavazást, azaz a hazai sportújságírók szerint idén ő volt a legjobb magyar futballista. Az Index is rá szavazott. A legjobb edzőnek járó címet Várhidi Péter, a válogatott szövetségi kapitánya érdemelte ki.

A voksolást szervező nb1.hu internetes oldal tájékoztatása szerint Hajnal nagy fölénnyel, 112 ponttal nyert megelőzve Gera Zoltánt (West Bromwich Albion, 81 pont) és Huszti Szabolcsot (Hannover 96, 75). Hajnal Tamás nemrégiben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján is nyilatkozott, az interjúban méltatta a magyar csapat szellemiségét. A német sajtóban többször hasonlították Thomas Hasslerhez, a német liga egyik legjobb játékosának tartják. Góljai, gólpasszai sok pontot eredményeztek az újonc csapatnak, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy a negyedik helyen állnak.

A trénereknél Várhidi - a megszerezhető huszonhatból - tizennégy szavazattal végzett az élen, másodikként Supka Attila (Budapest Honvéd, 4 voks), harmadikként pedig Garami József (MTK Budapest, 3) zárt.

Emellett további négy kategóriában hirdettek győztest: az itthon játszó labdarúgók közül Dzsudzsák Balázs, a bajnoki címvédő DVSC-TEVA válogatott játékosa nyújtotta idén a legjobb teljesítményt.

A legjobb Magyarországon játszó légiós pedig a kameruni Dorge R. Kouemaha lett, ő tavasszal Tatabányán szerepelt, nyáron azonban Debrecenbe igazolt. A fiatal játékosok közül Vass Ádám, a Brescia légiósa kapta a legtöbb szavazatot, míg a játékvezetőknél Kassai Viktor végzett az első helyen.