Valér
-2 °C
0 °C

C. Ronaldo olyan, mint Alex Ferguson

2008.04.02. 10:36
A Manchester United egy másik kategória és a legolaszabb focit játssza a világon. Frank Rijkaard boldog, nagyon helyesen, hiszen egyelőre megtarthatja állását. Két vendégsiker született a BL-negyeddöntők első napján, ami a Manchester United és Barcelona továbbjutását sejteti.

AS Roma-Manchester United 0-2

Többen a 7-1 visszavágójára vártak, Totti kiesése után már szűk hazai győzelemmel is elégedettek lettek volna a római szurkolók, a végén pedig a tisztes vereséggel is kiegyeztek volna. Egyik sem vált valóra, a Manchester akarata érvényesült, a végeredmény tudatában nehezen elképzelhető, hogy a párharcot ne az angolok nyerjék.

Stabilan játszott a Manchester, fél óra elteltével Vidics megsérült, John O'Shea érkezett, de ettől sem bomlott meg védelem. Érződött Totti hiánya, a vérszegény római próbálkozások egyikét Vucsinics hibázta el. Egy darabig hisztizett C. Ronaldo, majd azt tette, amihez a legjobban ért. Gólt lőtt, nem is lőtt, hanem tőle elég szokatlan módon fejelt. Scholes remek beadását bólintotta Doni kapujába. A gól után kis híján egyenlített a Roma, de a szünetig nem változott az állás.

A második félidő elején két Tonetto-próbálkozás jelezte, hogy a Roma változtatni akar az álláson. De nem volt elég átütő erő az olaszok játékában, és a 66. percben Wayne Rooney végleg megpecséltelte sorsukat. Kétgólos előnyük birtokában nyugodtan várhatják az angolok a visszavágót. Az erőviszonyokat figyelembe véve elképzelhetetlennek tűnik, hogy ez a Roma, akát Tottival is, három góllal verje a Manchestert az Old Traffordon.

"A Manchester United másik kategória, mint mi - kezdte Luciano Spaletti, a Roma trénere. - Egyetlen dologgal voltam elégedetlen, azzal, hogy a második gól után feladtuk. Mindkét félidőt jól kezdtük, aztán visszaestünk, Panuccinak voltak nagy helyzetei, pechesek vagyunk, hogy nem talált be. Rooney gólja szerencsés körülmények között született, bár megérdemelte a Manchester. Ha azt mondják, hogy az olaszok védekező focit játszanak, akkor ma este kiderült, a Manchester United a legolaszabb focit játszó csapat a világon. Nem tudom, Totti játszik-e a visszavágón, de a tisztes helytállásért mindent el fogunk követni".

"Ez az eredmény fantasztikus, de még sokat kell tenni azért, hogy valóra váltsuk terveinket - mondta Alex Ferguson, a manchesteriek érthetően boldogabb edzője. - Nagy lépést tettünk az elődöntőért, de vár még ránk egy visszavágó. Rooney és Cristiano Ronaldo veszélyesen játszott ismét, a portugál gólja fiatalkori önmagamra emlékeztetett. Van der Saar tapasztalata ma sokat jelentett, és külön gratulálok Pak Dzsi Szungnak is, nem tudom, hogyan érte el a labdát Rooney gólja előtt. Szerencsére Vidics sérülése nem komoly. Tudom, hogy a visszavágón Totti ott lehet, de nem fogunk csalódást okozni az Old Traffordban, csodálatos közönségünk előtt".

Schalke 04-Barcelona 0-1

Az utóbbi időben labilis csapatjátékot bemutató Barcelona nagyobb tudása és sokkal képzettebb játékosai révén, valamint Bojan Krkic korai góljának köszönhetően nyerni tudott Gelsenkirchenben.

Nem túl magas színvonaú mérkőzésen a gól után a spanyolok inkább az eredmény tartására törekedtek, mint további támadások építésére. A Schalke nem volt képes semmi ötlettel előállni, nehezen jutottak el a kapuig, vagy ha igen, akkor is elhibázott beadásokkal, kapura lövésekkel próbálkoztak.

Érdekesség, hogy a Barcelona csak ötöt lőtt, mind eltalálta a kaput, míg a németeknek 13 olyan próbálkozásuk volt, amelyek csak a kapu irányába mentek, de nem tették próbára Victor Valdes tudását. A második félidőben aktívabb lett a Schalke, helyzetekig is eljutottak a németek, de ez nem hozott semmi eredményt.

Mirko Slomka, a Schalke edzője szerint túlságosan tisztelték az ellenfelüket, sok területet hagytak neki az első félidőben, nem volt tűz a támadásaikban. "A szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy menjenek neki a Barcelonának, mert csak így érhetnek el eredményt. Mentünk is előre, de a szerencse ezen az estén elpártolt tőlünk. Úgy érzem, még van esélyünk és ezt be is szeretnénk bizonyítani a Camp Nouban. Sajnos egy-két játékosom megsérült, de remélem a visszavágóig felépülnek, és teljes csapattal tudunk fellépni Barcelonában".

"Gratulálok a csapatomnak, jó eredményt értünk el. A gyors gól megadta a meccs alaphangját. Bár a Schalke jött előre, de a védelmünk ezen az estén kiválóan teljesítette a feladatát. A végére kicsit elfáradtunk, és ellenfelünk ezt megérezte, de szerencsére ezt az időszakot átvészeltük. A csapat megmutatta, milyen szellemben kell küzdeni a sikerért. Nagyon boldog vagyok" - mondta Frank Rijkaard, a Barcelona mester.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!