Valér
-1 °C
0 °C

A Manchester United lehet a BL királya

2008.03.31. 22:14
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a pontok alapján jelenleg a Real Madrid a legeredményesebb csapat, de a Manchester Unitednek már csak három egységet kell szereznie ahhoz, hogy megelőzze a spanyolokat. A Real a nyolcaddöntőben kiesett, a MU-nak minden esélye megvan a Romával szemben.

A labdarúgó Bajnokok Ligája idei szezonjában a negyeddöntőknél tartanak. A legjobb nyolc között van a Manchester United is, amely a Romával találkozik. Amennyiben az angolok a két meccsen legalább három pontot szereznek, ők lesznek a BL 1992 óta íródó történetének legeredményesebb csapata.

Még a Real vezet

Jelenleg a Real Madrid áll az élen, 135 meccsen gyűjtött 248 pontjával. A spanyolok már kiestek az idei sorozatból - éppen a Roma ellen -, így nem szerezhetnek több pontot. Az ugyanennyi meccsel rendelkező Manchester a csoporttalálkozókon szerzett 16, illetve a nyolcaddöntőben szerzett négy pontjával mindössze két egységgel van lemaradva Rauléktól.

A Real eddig 73 alkalommal nyert, 29 döntetlenje mellett 33 vereséget számlál, a Manchesternek 71 győzelme mellett 33 döntetlenje és 31 veresége van. A spanyolok 12, az angolok 13 alkalommal voltak a sorozat résztvevői, előbbiek három, utóbbiak egy alkalommal bizonyultak a legjobbnak. Amikor döntőbe került a két csapat, meg is nyerte a BL-t.

A Manchester BL-győzelme

A Barca is előzhet

A harmadik helyen 241 ponttal a Barcelona áll, amely szintén befoghatja a Realt. Ehhez a német Schalke kiverését követően az elődöntőben a Roma-Manchester páros egyik tagja ellen is kell még pontot-pontokat szereznie. A katalánoknak is ez a 13. indulásuk a sorozatban, eddigi két megnyert döntőjük mellett egyszer buktak.

A negyedik helyen a címvédő olasz Milan áll, amely a BL történetében a legtöbb döntőt játszotta. A hat finálé felét tudták megnyerni Maldiniék, háromszor alulmaradtak. Az olaszoknak összesen 218 pontjuk van. A nagycsapatok közül ők az egyetlenek, akik több mint száz meccs lejátszása után 99 kapott góljukkal még a százas határ alatt vannak.

A legizgalmasabb BL-döntő 2005-ből

Hiányzók

Ötödik a német Bayern München, amely idén nem került be a sorozatba. A bajorok eddigi 118 meccsükön 199 pontot szereztek, egy megnyert és egy elbukott döntőt tudnak felmutatni. Hatodik az idén szintén hiányzó Juventus 106/180-as mutatóval, egy megnyert és három elvesztett fináléval.

A sorozatot valaha is megnyert együttesek közül a legrosszabb pozícióban a francia Marseille áll, amely a 36., míg a döntősök közül a Sampdoria a legrosszabb a maga 65. helyével.

A Levszki az utolsó

A BL-ben eddig indult csapatok közül a bolgár Levszki Szófia mutatója a legrosszabb, hat meccsen elért nulla ponttal és 1-17-es gólaránnyal. Hasonlóan gyenge számokat produkált az osztrák Rapid, amely kétszer is indult, de mindössze két pontot tudott szerezni, 5-27 a gólkülönbsége.

Az FTC történelmi győzelme

A sorozatban eddig egyetlen magyar csapatként részt vett Ferencváros a 82., hat meccsén szerzett öt pontjával és 9-19-es gólkülönbségével. A zöld-fehérek olyan együtteseket előznek meg, mint az angol Blackburn, a szerb Partizan Beograd, vagy a már említett osztrák Rapid.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!