Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Soros Györgynek mégsem kell a Roma

2008.05.27. 14:32
Az AS Roma labdarúgócsapata továbbra is a Sensi család kezében marad, mivel a magyar származású amerikai üzletember, Soros György letett a sztárklub megvételéről.

Nem veszi meg az AS Romát Soros György, állítja az Il Romanista című szurkolói újság.

A lap értesülései szerint a labdarúgócsapat továbbra is a Sensi család kezében marad, mivel a magyar származású amerikai üzletember letett a sztárklub megvételéről.

Az olasz sajtó hónapok óta arról írt, eladják a Romát, mivel a csapatot birtokló vállalatnak, az Italpetrolinak 370 millió eurós adóssága van. A sajtó úgy tudta, az első számú vevő a 78 éves magyar származású milliárdos, Soros György.

A La Gazzetta dello Sport sportnapilap hétfői száma arról számolt be, Sensi kész eladni az együttest Sorosnak, aki 283 millió eurót ajánlott az egyesületért, amelyből 219 milliót a Sensi család birtokában lévő klubrészvényekre költött volna az üzletember.

Az Il Romanista szerint Soros György elállt az üzlettől, és ezt a hétfő délutáni határidőig tudatta a Roma képviselőivel.

Sorosnak kétszer is lehetősége lett volna a vásárlásra: múlt pénteken, másodjára hétfőn, ám végül nem sikerült egyezségre jutniuk az érintetteknek.

A hagyományokhoz ragaszkodók állítólag nem akarták, hogy Soros kezébe kerüljön a Roma, mert akkor az olasz bajnokság "eladta volna a lelkét a külföldi befektetőknek".

A többség szerint az amerikai üzletember pénze nemcsak a Romát, az egész Serie A-t fellendíthette volna. A Roma-drukkerek az elmúlt hetekben aláírásokat gyűjtöttek, hogy meggyőzzék Sorost, vegye át kedvenc klubjukat.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, illetve az AC Milan tulajdonosa szintén támogatta Sorost, azt nyilatkozta, örülne a befektetésnek.