Alvásért könyörög László Csaba Skóciában

2008.08.11. 11:44 Módosítva: 2015.05.21. 05:14
Keveset alszik, de jól érzi magát skót csapatánál a Ferencváros és a magyar futballválogatott volt edzője. Örökké a Heartsnál akar maradni, pedig négy éve folyamatosan költözik.

Két órát aludt naponta László Csaba, mióta július közepén váratlanul kinevezték a Hearts vezetőedzőjének. A skót klubnál mindent át kell szervezni szerinte, ezért majdnem egy hónapon át éjjel-nappal dolgozott.

”Csütörtökön aludtam először rendesen, előtte hajnal 3-kor feküdtem le, 5-kor keltem. Remélem, a Motherwell elleni meccs után is jól alszom” – mondta a tréner a The Sun skót kiadásának.

A volt FTC-edző a harmadik jelölt volt a Hearts kispadjára, de ketten is visszamondták a lehetőséget, ezért őt szerződtették. Egyelőre úgy tűnik, sikerrel, mert első bajnokijukat megnyerték a hétvégén, 3-2-re.

László, akit a brit sajtó folyamatosan keresztnevén, Csabaként emleget, Ugandából érkezett Skóciába, és állítja, örökre ott akar maradni.

”Három évre írtam alá, ki is akarom tölteni. Először érzem úgy, tényleg futballőrült országba jöttem, és a lehető legtovább akarok itt maradni, különösen a Heartsnál. Én nem olyan edző vagyok, aki kétnaponta új állásra ácsingózik, és szeret költözni” – nyilatkozta.

laszlocsaba
László Csaba

Eddigi pályája nem ezt bizonyítja. Négy és fél éve a Borussia Mönchengladbachtól érkezett a magyar válogatott másodedzői posztjára, ahol 2005 májusáig dolgozott; közben a Fradit is irányította. A válogatottól azért kellett távoznia, mert a zöld-fehérek kispadján a Sopron elleni kupadöntőn azt kiabálta játékosainak, ”törjétek el a lábát”.

Az FTC-nél 2004 júliusi kinevezése után 14 hónappal később, 2005 őszén távozott: a csapat gyengén szerepelt, kirúgták. Épp a Sopron hívta ezután, de csak másfél napra, annyi alatt jutott el a klubelnökhöz, hogy fél éve épp akkori játékosait akarta lerúgatni.

Néhány hónap pihenő után jött az ugandai poszt és a négyéves szerződés, 2010-ig. A csapat a világranglistán 70 helyet javult vele, bejött a százba, ám érkezett a Hearts, az ajánlatot nem lehetett visszautasítani.

”Négy évet töltöttem Magyarországon, Ugandában négyéves szerződésem volt, és már tárgyaltam az ottani vezetőkkel, hogy 2010 utánra is meghosszabbítsuk. El tudom képzelni, hogy örökre itt maradok” – mondta a skót újságíróknak László Csaba.  • Tippek
  • Babaváró hitel