Huba
19 °C
33 °C

Rúgta, amíg el nem tört a sípcsontja

2008.09.16. 11:17
Szétrúgta a hét végén a newcastle-i Danny Guthrie a Hull City támadóját, Craig Fagant, aki karácsonyig nem játszhat a brutális belépő miatt. A tettes rekordeltiltást kaphat a Premier League vezetőitől.

Eltörte ellenfele lábát a hét végi Newcastle United-Hull City Premier League-meccsen Danny Guthrie, a hazaiak középpályása.

Csapata 2-1-re égett az idén feljutott vendégek ellen, amikor hét perccel a vége előtt elvesztette a fejét a 21 éves játékos: üldözni kezdte Craig Fagant, ballal nagyot rúgott bele, de ez még nem használt, ezért néhány méterrel később jobbal kvázi kirúgta a pályáról.

A bíró kiállította, Fagan felpattant, befejezte a meccset, még ünnepelt is a győzelem után, de a stadiont már mankóval hagyta el: a röntgen kimutatta, eltört a jobb sípcsontja, karácsonyig nem játszhat.

A futballszövetség az automatikus három meccs után a Daily Mail szerint szigorítja büntetését, Guthrie rekordeltiltást fog kapni. (A jelenlegi csúcstartó szintén newcastle-i, Joey Barton, aki hat meccsen nem szerepelhet, mert még előző klubjában, a Manchester Cityben edzésen verte meg csapattársát, Ousmane Dabót.)

A Hull-edző Phil Brown kiborult, azt sem engedte, hogy a tettes telefonon elérje Fagant, és bocsánatot kérjen.

Guthrie magyarázata: ”Idegből léptem oda, aki ismer, tudja, igazából nem vagyok ilyen. Sajnálattal hallottam, mi történt Craiggel, mielőbbi felépülést kívánok neki.”

A Hull City idén jutott fel az 1. osztályba, először 104 éves történetében. A Newcastle elleni első idegenbeli győzelmük volt a Premier League-ben. A klub magyar légiósa, Halmosi Péter egy tizenegyest harcolt ki a meccsen, amit társa, Marlon King be is lőtt. A végeredmény Xisco és King újabb találatával 2-1 lett.