Benedek
-5 °C
5 °C

Tevez 8 milliárdot hoz a Fradi-tulajnak

2009.03.16. 13:32
Az argentin csatár nem játszhatott volna két éve a West Hamben, ami kiejtette a Premier League-ből a Sheffield Unitedet. Kevin McCabe, az angol klub és a magyar Ferencváros tulajdonosa 25 millió fontot kasszíroz.

Peren kívül megegyezett egymással a Sheffield United (SU) és a West Ham United (WHU): a londoni futballklub 25 millió font kártérítést fizet ellenfelének, mert a 2006-2007-es szezonban jogosulatlanul szerepeltette Carlos Tevezt.

Két éve a Premier League-ben az utolsó körben a West Ham épp bent maradt, a sheffieldiek miattuk kiestek, majd néhány hónap múlva bebizonyosodott, az argentin csatár szerződtetésénél szabálytalanságok történtek, nem játszhatott volna. Hivatalosan sosem lett az egyesületé, játékjoga jelenleg is egy magánszemély kezében van.

A PL 5,5 millió fontra büntette 2007-ben a WHU-et, de a SU ennyivel nem elégedett meg, 45 milliós polgári pert indított. Hétfőn mondta volna ki a bíróság, mekkora kártérítésre kényszerül a vétkes, de erre nem került sor, mert a felek megállapodtak.

A Mirror bulvárlap szerint végül mintegy nyolc milliárd forintnyi fontot kap az FTC-t is birtokló Kevin McCabe angol klubja.

A pénz teljes egészében a sheffieldiek számlájára érkezik, nem tudni, a skót üzletember mennyit fektet belőle a magyar rekordbajnokba, ha fektet egyáltalán.