Benedek
-5 °C
5 °C

Szívrohamot kapott Győrben a futballbíró

2009.03.21. 21:49
Egy fizikai felmérőn pénteken kora este Győrben a Dózsa pályán szívrohamot kapott és összeesett egy 47 éves gyömörei játékvezető. A mentők kiérkezéséig kollégái tartották életben, egyikük gépkocsivezető a mentőknél és szakápolónak tanul.

Csaknem tragédiába torkollt pénteken a megyei futballbírók felmérője, amit Győrben a Dózsa Bercsényi ligeti sporttelepén tartottak. Futás közben rosszul lett, majd összeesett az egyik játékvezető. A 47 éves gyömörei Kovács László valószínűleg csak annak köszönheti életét, hogy játékvezető kollégái közül az egyik éppen szakápolónak tanul és a mentőknél dolgozik mint gépkocsivezető, írja a kisalföld.hu.

Bősze Gyula, a játékvezetői bizottság tagja szerint arra figyeltek fel, hogy Kovács az egyik kanyarban elesett, és mozdulatlanul a földön maradt. Először sérülésnek tűnt, de mikor megfordították látszott, hogy elvesztette az eszméletét.

A helyszíni mentést egy 37 éves mosonmagyaróvári játékvezető, Knapp Zoltán irányította, aki a mentőknél dolgozik, és volt tapasztalata szívroham ellátásában. Kovács Lászlónak nem volt légzése és keringése, mellkasa pumpálásával és mesterséges lélegeztetéssel tartották életben.

A közben hívott rohamkocsi öt perc alatt a helyszínre ért, a mentők több percig küzdöttek a futballbíró életéért, stabilizálták, majd a megyei kórházba szállították.

Még péntek este katéteres műtétet hajtottak végre rajta. Kiderült, hogy súlyos mellső fali infarktuson esett át, a főér elzáródását megszüntették, keringését rendbe hozták, minden esélye megvan a felépülésre.

Kovács László közel két évtizede játékvezető, alacsonyabb osztályban, a megyei kettőben bíráskodik. A futballpályára valószínűleg már nem térhet vissza.