Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Mourinho lemond vagy kitakarítja az Intert

2009.03.26. 10:40 Módosítva: 2009-03-26 10:41:08
Kapcsolódók (11)
José Mourinho jobban támaszkodna az Inter saját nevelésű játékosaira, akik alig vannak a keretben. Szűkíteni és fiatalítani, adta ki a jelszót a portugál szakember.

Jose Mourinho vezetőedző azzal fordult Massimo Morattihoz, az Internazionale labdarúgócsapatának elnökéhez, hogy néhány játékostól meg kell válni, ha valóban meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját.

A portugál tréner a La Gazetta dello Sport című lapnak arról beszélt, már közölte kívánságait Morattival. Így többek között azt, hogy az eddiginél jobban kellene támaszkodni a klub saját nevelésű játékosaira, emellett szűkíteni és fiatalítani kell a jelenlegi 29 fős keretet.

"Ha továbbra is marad négy harmincévesnél idősebb kiegészítő ember, akkor én elmegyek. Ha viszont négy kiváló labdarúgó érkezik, vállalom a kihívást. Ezzel együtt nem szeretnék 29 futballistával dolgozni, el kell közülük adni néhányat" - fogalmazott.

Mourinho felújítaná a klub edzőközpontját is, a játékosokkal pedig több évre szóló szerződések megkötését szorgalmazza. Amint azt megjegyezte, egy hosszú távra tervező klubnak képesnek kell lennie változtatni szemléletmódján.

Az Interben a külföldi futballisták vannak meghatározó többségben, kevés a saját nevelésű labdarúgó, miközben a bő keretből néhányan - túl pályafutásuk csúcsán - már a harminc felettiek. Az Olaszországban listavezető, bajnoki címvédő Internazionale 1965 óta nem nyerte meg az első számú európai kupasorozatot.