Vencel
15 °C
23 °C

Arsavin: Életemben nem lőttem négyet

2009.04.22. 11:27
Gerrard majdnem katasztrófának, a négyet rúgó orosz kosárlabdameccsnek tartja a Liverpool-Arsenal 4-4-et. Vélemények.

“Mesterhármast már kétszer rúgtam, de négyet sosem. Nagyszerű meccs volt a drukkereinknek, de a csapatnak nem. Mintha kosárlabdáztunk volna” – mondta az Arsenal-támadó Andrej Arsavin a keddi, Liverpool elleni 4-4-es bajnoki után, amin csapata összes gólját ő lőtte.

A Pool zsinórban másodszor, ráadásul nyolc napon belül szerzett és kapott négyet, legutóbbi meccsén, a Chelsea elleni BL-negyeddöntőn is ez lett a végeredmény.

Az Arsenal-edző Arsene Wenger természetesen orosz légiósát dicsérte: “Arsavin minden poszton tud játszani. Rég óta vagyok a szakmában, de kevés olyat láttam, aki ilyen gólokat képes rúgni. Hét gólja van hét meccsen nálunk, nem is vártam tőle ennyit.”

Wenger legnagyobb ellenfelének, a Manchester Unitedet irányító Sir Alex Fergusonnak tehetett szívességet a döntetlennel: ha C. Ronaldóék kihasználják a lehetőséget, szerda este három ponttal megléphetnek a Liverpooltól úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak.

“Eddig is a United kezében voltak a lapok, most még inkább, de meglátjuk – értékelt a The Timesnak Rafa Benítez Liverpool-tréner. – Ha megverik a Portsmoutht, nehéz dolgunk lesz, de még ők is játszanak az Arsenallal. Úgy gondoltam, minden meccsünket meg kell nyernünk, nyomnunk kell tovább. Ma este megmutattuk, tudunk az utolsó pillanatig küzdeni, ezt kell tennünk a legvégéig.”

A Pool mindkét 4-4-et legjobbja, a csapatkapitány Steven Gerrard nélkül érte el, aki kisebb sérülése miatt csak nézte a meccset.

“Az ellenfelek kezében vagyunk, szívességekre van szükségünk. Hihetetlen mérkőzés volt a semlegeseknek, de nekem nem. Katasztrófa lett volna, ha kikapunk, ez az egy pont a végén még rengeteget jelenthet” – nyilatkozta Gerrard.

A Premier League szerdán az MU-Portsmouth és a Chelsea-Everton találkozóval folytatódik, utóbbi páros játssza az FA-kupa döntőjét is bő egy hónap múlva. Ha a tabellán harmadik londoniak most nyernek, egy pontra megközelítik a Liverpoolt, és az MU-t is, ha az kikap a Portsmouth-tól.