Lenke
17 °C
29 °C

Ki nyúlt le 70 milliót az MLSZ-től?

2009.04.22. 15:34
A Magyar Labdarúgó Szövetségen keresi azt a pénzt az adóhatóság, melynek Törökországban veszett nyoma. Az előző MLSZ-vezetés 70 milliót utalt egy fantomcégnek, a pénz Lothar Matthäus jutaléka volt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége megszólalni sem tudott a döbbenettől, amikor a múlt heti ülésen az elnök, Kisteleki István bejelentette: 150 millióval tartoznak az APEH-nek. A tartozás még arra az időszakra tevődik, amikor Lothar Matthäus volt a kapitány és Bozóky Imre az elnök.

„Az APEH-határozat jogerős, ellene már nem tehetünk semmit, legfeljebb felülvizsgálatot vagy méltányosságot, részletfizetést kérhetünk. Május első hetében szeretnénk mondani konkrétumokat, akkor tájákoztatjuk tagságunkat is” – mondta az Indexnek Serényi Péter sajtófőnök.

A történet pillanatnyilag meglehetősen homályos, csak annyi biztos, hogy Matthäus hirdetési és reklámközvetítési díjak értékesítése utáni jutalékát egy török cégnek utalták át. Ezt a pénzt – mintegy 70 millió forintot - az országban felvették, a céget azonban hiába keresi a török pénzügyminisztérium, nem találja, nem létezik.

Az összegből azért lett a duplája, mert a megfelelő adóvonzatokat nem fizették be utána, illetve késedelmi kamatokkal, büntetésekkel egészül ki.

Lothar Matthäusról 2005. decemberében derült ki, hogy fizetésének harmadát kapja legálisan,a többihez különböző kiskapuk közbeiktatásával jutott hozzá.