Vilhelmina
10 °C
21 °C

Az MLSZ egyedi módon bünteti az FTC-t

2009.08.04. 21:04
A Ferencváros labdarúgócsapatát egymillió forintra és két zártkapus nemzetközi meccsre büntette az MLSZ. A zöld-fehéreknek a Hertha ellen barátságos meccsen történő botrányért és a ZTE elleni rendzavarásért kell fizetnie.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontások miatt összesen egymillió forintra büntette meg a Ferencvárosi Torna Clubot.

A testület keddi ülésén a német Hertha BSC-vel vívott barátságos mérkőzésen történt rendbontások miatt 500 ezer forint befizetésére kötelezte a fővárosi klubot, melynek további félmilliót a Zalaegerszeg elleni bajnoki találkozón történt rendzavarásért kell fizetnie.

A barátságos mérkőzésen történtekért további büntetésként az FTC következő két barátságos nemzetközi edzőmeccsét zárt kapuk mögött köteles megrendezni.

A bajnoki összecsapással kapcsolatban egy NB I-es hazai találkozó zárt kapuk mögötti lebonyolítását szabta ki a bizottság, igaz, ezt szeptember 30-ig felfüggesztette.

Az MLSZ honlapja szerint az fb a Budapest Honvédot - ugyancsak mint visszaesőt - az MTK elleni bajnoki mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások miatt 200.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Egy Soproni Liga-találkozóját zárt kapuk mögött kell lejátszania a csapatnak, a döntés végrehajtását a bizottság szeptember 30-ig szintén felfüggesztette.

A Diósgyőrt a testület 2.300.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, amennyiben az egyesület a határozat jogerőre emelkedéséig nem rendezi a Gálhidi György edzővel szemben fennálló tartozását.

A hétvégi 2. fordulóban kiállított Marian Slukát (ZTE) két bajnoki mérkőzésre tiltották el, míg a kispadtól elküldött Véber György, a Pápa edzője írásbeli megrovásban részesült.