Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

C. Ronaldónak nősülnie kell a nagy pénzért

2009.08.18. 14:56
David Beckham karrierje végén jár, új futballikon kell a rajongóknak, állítják brit marketingguruk: ha a portugál példás családi életet él és jó üzleteket köt, átveheti a helyét.

Cristiano Ronaldo válthatja David Beckhamet a futball első számú ikonjaként, állítják angol marketingszakemberek. A Coventry Egyetem professzora, Simon Chadwick úgy látja, ”a futball központi figurájának helye megüresedett, Beckham karrierje lefelé megy, a kora miatt is kifutott”. Utóda a portugál: ”Cristiano Ronaldo ideális helyzetben van, hogy átvegye a posztját.”

A két klasszis karrierje hasonlít, mindketten a Manchester Unitedben lettek sztárok, majd a Real Madridban folytatták. Beckham négy szezont töltött ott, lehetséges utóda júniusban szerződött oda, világrekordot jelentő 94 millió euróért. Mindez nem elég, fontos, hogy 10 évvel fiatalabb kollégája hasonló életutat válasszon.

”Beckham nagyon sikeres lett a Realnál, mert csapatjátékos volt. Ronaldónak ebben még fejlődnie kell, meg kell állapodnia egy helyes lány mellett, elvenni, családot alapítani” – elemzett Chadwick.

David és Victoria Beckham tíz éve házasok, három fiút nevelnek, C. Ronaldo viszont egyelőre havonta, de van, hogy naponta váltogatja a barátnőit.

Jamie Wynn-Morgan marketinges szerint jó üzleti stratégiára is szüksége lesz teljes befutásához: ”Fantasztikus helyzetben van, mindkét klubja tökéletesen használja ki marketinglehetőségeit, óriási a rajongótábora. De óvatosnak kell lennie, a megfelelő üzleti döntéseket kell hoznia, nem pedig kisebb szerződésekkel elfecsérelni az értékét.”