Móric
9 °C
15 °C

Koeman a kapitány az Eb-selejtezőkön is

2009.08.26. 14:26
Az Magyar Labdarúgó Szövetség 2012-ig meghosszabbította Erwin Koeman szövetségi kapitány szerződését. A holland szakember vezetésével a válogatott 2. helyen áll selejtezőcsoportjában, de Koeman és Kisteleki István elnök szerint nemcsak az eredmények miatt maradhat az Eb-selejtezők végéig a kapitány.

A Svédország elleni, jövő szombati mérkőzés előtt sajtótájékoztatón jelentette be az MLSZ, hogy Erwin Koeman szövetségi kapitány szerződését két évvel, 2012-ig meghosszabbítják.

A válogatott Erwin Koeman irányításával

- Görögország 3-2 (barátságos), Horvátország 1-1 (b), Montenegró 3-3 (b), Dánia 0-0 (vb-selejtező), Svédország 1-2 (vb), Albánia 2-0 (vb), Málta 1-0 (vb), Észak-Írország 1-0 (b), Izrael 0-1 (b), Albánia 1-0 (vb), Málta 3-0 (vb)

A holland szakember 2008. május 1-jétől vezeti a magyar válogatottat, szerződése mostantól az Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig érvényes, de tartalmazza azt is, hogy ha a csapatával kijut a tornára, ott még ő lesz a főnök.

koeman

Kisteleki István elmondta, abban bíznak, hogy a szerződés meghosszabbítása eredményekben mérhető stabilitást hoz a magyar futballválogatott életébe, majd Koeamannal együtt méltatta a Debrecen óriási sikerét. A holland kapitány megköszönte a bizalmat, és hozzátette, nemcsak az elért eredmények, hanem a szövetséggel kialakult jó munkakapcsolata miatt is hosszabbít.

„Mindketten előrelátóan, a jövőbeli célok elérését szem előtt tartva dolgozunk" – jelentette ki Erwin Koeman. A válogatottra váró selejtezőkkel kapcsolatban elmondta, az eddig elért szép eredmények nem érnek semmit önmagukban, ezért a klasszis ellenfelekkel szemben minden játékosától nagyon sokat vár.

Koeman inkább a svédek elleni mérkőzést tartja nyerhetőnek, és bízik benne, hogy a válogatott közönsége is olyan jó hangulatot teremt a Puskás Ferenc Stadionban, mint a BL-selejtezőn a Debrecen szurkolói.