Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Ezerszeres pénzt ér a Debrecen-siker

2009.08.28. 15:06
Minden szempontból kerülhetett volna kedvezőbb csoportba a magyar bajnok, de így is telt házra számítanak a Puskás Ferenc Stadionban esedékes mérkőzéseken, mondta Bartha Csaba debreceni sportigazgató a klub honlapján. A debreceniek a 3 BL-meccsel és a selejtezővel tudják le a stadion bővítését érintő, négy évvel ezelőtt beinvesztált összeget, jó üzletet kötöttek a bérléssel.

Felemásak Bartha Csaba sorsolással kapcsolatos érzései, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának sportigazgatója a csapat honlapján úgy nyilatkozott, gazdaságilag és az esélyeket tekintve is kerülhetett volna sokkal kedvezőbb csoportba a magyar bajnokcsapat.

Féláron bérli a Puskást a Debrecen

Amikor a Debrecen négy évvel ezelőtt a Manchester Unitedet fogadta a Puskás Ferenc Stadionban, a klub vezetősége 8200 műanyag széket szereltetett fel a létesítménybe, hogy minél többen láthassák azt a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőt. Ennek árát most lakhatják le.
"A Puskás Stadion üzemeltetőivel akkor abban állapodtunk meg, hogy a mintegy 20 millió forintos beruházásért cserébe négy mérkőzésre megkapjuk a létesítményt, és rajtunk múlik, hogy mikor használjuk ki a lehetőségeket - mondta az MTI-nek pénteken Szilágyi Sándor, a BL csoportkörébe jutott DVSC-TEVA ügyvezető igazgatója. - A Levszki elleni találkozóval, illetve a három csoportmeccsel rója le tartozását az üzemeltető, tehát meccsenként 5 millió forintot fizettünk a Puskásért. Ez egyébiránt a fele annak az árnak, amibe egy napi bérlet kerül, tehát elmondható, hogy annak idején igazán jó üzletet kötöttünk".Az igazgató megjegyezte még, hogy a meccsrendezés azért jóval többe kerül a DVSC-nek, hiszen a takarítás, a világítás, illetve a biztonsági szolgálat költségei a klubkasszát terhelik, mégpedig milliókkal. (MTI)

"A ceremónia nagyon profi körülmények között zajlott, hatalmas élmény volt találkozni olyan sztárokkal, mint például Paolo Maldini vagy Luis Figo. Amikor sorra húzták ki a csapatokat, az embernek járt az agya, hogy sportszakmai és gazdasági szempontból melyik lenne a legideálisabb felállás számunkra.”

„Felemás érzéseim vannak, mert egy Barcelona-Internazionale vagy egy AC Milan-Real Madrid kettős is lehetett volna az ellenfelünk, és nem is kell ecsetelnem, hogy gazdaságilag milyen sokat jelentett volna ezekkel a gárdákkal megküzdeni. Azért persze a Liverpool is az elitegyüttesek közé tartozik" – mondta Bartha.

Hozzátette: a menetrend kicsit szerencsétlen, mert éppen a legerősebb csapat, a Liverpool otthonában kezd a Debrecen, majd fogadja a Lyont és a Fiorentinát. "Utóbbi két gárdára is azt tudom mondani, hogy bombaerősek, hiszen a francia csapat az idei évet leszámítva sorozatban hétszer végzett a Ligue 1 élén, a Fiorentina pedig nem véletlenül indul a BL-ben.”

„Az a feladatunk, hogy kiélvezzük a Bajnokok Ligája-szereplés minden percét. A közvélemény, a sportszakma elvárja tőlünk, hogy Magyarországot megfelelően képviseljük. Ennek érdekében mindent meg is teszünk, igyekszünk a legjobban felkészülni. Magasra tettük a mércét, nagy az elvárás, de büszkék lehetünk rá, hogy idáig eljutottunk. Esélyekről nem beszélnék, de ha pontot, vagy pontokat tudnánk szerezni, óriási bravúr lenne" - vélekedett a sportigazgató.

Ezerszeres pénzt ér a Debrecen BL-győzelme

A világhírű William Hill fogadóiroda szerint a Debrecen végső sikere lenne az egyik legnagyobb meglepetés a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a hajdúsági diadal ezerszeres nyereményt hozna a bátor fogadónak. A csütörtöki csoportsorsolás után közzétett nyereményszorzók alapján a DVSC a svájci FC Zürichhel és a ciprusi APOEL Nicosiával van egy kategóriában, utóbbi két gárda esetében szintén 1000:1 arányban lehet tippelni. A csoportellenfelek közül az FC Liverpool a legesélyesebb (8:1), az Olympique Lyonra 33:1, a Fiorentinára pedig 100:1 arányban fogadhatnak a szurkolók. A sorozat favoritja - legalábbis a bukmékerek szerint - a címvédő Barcelona (4:1), a katalánokat a Real Madrid (9:2) és a Chelsea (11:2) követi. A nyereményszorzók: FC Barcelona 4:1, Real Madrid 9:2, Chelsea 11:2, Manchester United 6:1, Arsenal 7:1, FC Liverpool 8:1, Internazionale 12:1, … DEBRECEN 1000:1, FC Zürich 1000:1, APOEL Nicosia 1000:1.