Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Az első BL-gól megvan, jöhet az első pont

2009.11.04. 15:05
A továbbjutásra álló olaszok otthonában a pontszerzés is nagy bravúr lenne a Debrecennek, még a budapestinél is jobban kellene játszania a magyar bajnoknak. Elsősorban a védelmét kell rendbe kapnia a csapatnak.

A Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Debrecen már megszerezte első BL-góljait, de az első pont még nem akar összejönni, és komoly meglepetés lenne, ha ez a jelenleg a csoport 2. helyén álló Fiorentina otthonában sikerülne.

A debreceniek nincsenek jó formában, bár az olaszok ellen hazai pályán jó meccset játszottak, alaposan meghajtották a Fiorentinát, közben zsinórban két bajnoki vereséget szenvedtek, ami 2004 májusa óta most fordult el először. Elsősorban a csapat védelme tűnik sebezhetőnek, nagyon fog hiányozni a két héttel ezelőtti mérkőzésen sérülés miatt korán lecserélt Mészáros Norbert, akit a nyáron igazolt Szélesi Zoltán pótolhat.

„Minden mérkőzés után lezáródik egy szakasz, így az Újpest elleni vereségen is tovább kell lépnünk – idézte Szélesit a DVSC-honlap. - Az biztos, hogy valami mostanában nem klappol, de jelenleg nem tudom ennek az igazi okát. Jön a következő feladat, ami nem is kicsi, hiszen Firenzében lépünk pályára. A Fiorentina ellen nagyon figyelnünk kell a védekezésre, jó lenne kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Igencsak nehéz lesz, hiszen az olasz csapat támadóit nem kell senkinek sem bemutatni.”

Herczeg András vezetőedző úgy véli, sikerült rendbe szedniük a Debrecen védekezését, hiszen már az Újpest is csak büntetőből tudott a kapujukba találni. „Bízom benne, visszatérünk arra az útra, amikor a stabilitás jellemezte a csapatot. Nehéz sorozatban vagyunk, vasárnap például a bajnokságban újabb rangadót játszunk, de csakúgy, mint Firenzében, Győrben is a legerősebb összeállításban fogunk szerepelni” – tette hozzá Herczeg, akipontszerzést remél Firenzében.

„Az első mérkőzésen nagyszerű találkozót játszottunk – mondta a dvsc.hunak a klubmenedzser. - Amikor nekivágtunk a Bajnokok Ligájának, tudtuk, hogy nagyon erő ellenfelek várnak ránk, nehéz lesz a pontszerzés. A Fiorentina ellen álltunk hozzá a legközelebb, és kicsit csalódottak voltunk, hogy nem sikerült.”

„Holnap is az olasz csapat lesz a favorit, de úgy lépünk pályára, hogy szeretnénk ismét egy jó meccset játszani, és kijavítani a hibáinkat. Ha sikerül, és ehhez még pontszerzés is párosulna, akkor nagyon boldogok leszünk. Azt gondolom, a csapat túltette magát az elmúlt hetek kudarcain, és holnap higgadtan, tiszta fejjel, elszántan lép pályára.”

Cesare Prandelli, aki a hétvégi, Catania elleni győztes meccsen a Fiorentinát a leghosszabb ideig irányító edző lett 204 meccsel, nem nyugodt a szerda esti mérkőzés előtt. "Tudjuk, hogy a Debrecen jó csapat, amely elsősorban kontrákban erős, és könnyen zavarba hozhatja ellenfele védelmét, így nem számítok könnyű meccsre, miként a budapesti sem volt az” – mondta Prandelli, majd hozzátette, azért nem félnek a magyar bajnoktól.

„Jól kell játszanunk, ha közös álmunkat valóra akarjuk váltani, a szerdai három pont nélkülözhetetlen a továbbjutáshoz. Remélem, legalább az egyik sérült támadómra számíthatok majd. Ez valószínűleg nem Stevan Jovetics lesz, de Adrian Mutu felépülésére jó esélyt látok. A csapatom rengeteg gondon túl tudta tenni magát, ez is egy nehéz helyzet, ráadásul az egyik legfontosabb, mert a továbbjutásunk múlhat a meccsen” – tette hozzá a legjobb olasz szakemberek közé sorolt Prandelli, akinek első számú kapusát, Sebastien Freyt is nélkülöznie kell szerda este.

A Debrecen kezdőcsapata:

Pantic - Bodnár, Komlósi, Szélesi, Fodor - Czvitkovics, Varga J., Ramos, Leandro - Rudolf, Laczkó.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!