Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az első BL-gól megvan, jöhet az első pont

2009.11.04. 15:05
A továbbjutásra álló olaszok otthonában a pontszerzés is nagy bravúr lenne a Debrecennek, még a budapestinél is jobban kellene játszania a magyar bajnoknak. Elsősorban a védelmét kell rendbe kapnia a csapatnak.

A Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Debrecen már megszerezte első BL-góljait, de az első pont még nem akar összejönni, és komoly meglepetés lenne, ha ez a jelenleg a csoport 2. helyén álló Fiorentina otthonában sikerülne.

A debreceniek nincsenek jó formában, bár az olaszok ellen hazai pályán jó meccset játszottak, alaposan meghajtották a Fiorentinát, közben zsinórban két bajnoki vereséget szenvedtek, ami 2004 májusa óta most fordult el először. Elsősorban a csapat védelme tűnik sebezhetőnek, nagyon fog hiányozni a két héttel ezelőtti mérkőzésen sérülés miatt korán lecserélt Mészáros Norbert, akit a nyáron igazolt Szélesi Zoltán pótolhat.

„Minden mérkőzés után lezáródik egy szakasz, így az Újpest elleni vereségen is tovább kell lépnünk – idézte Szélesit a DVSC-honlap. - Az biztos, hogy valami mostanában nem klappol, de jelenleg nem tudom ennek az igazi okát. Jön a következő feladat, ami nem is kicsi, hiszen Firenzében lépünk pályára. A Fiorentina ellen nagyon figyelnünk kell a védekezésre, jó lenne kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Igencsak nehéz lesz, hiszen az olasz csapat támadóit nem kell senkinek sem bemutatni.”

Herczeg András vezetőedző úgy véli, sikerült rendbe szedniük a Debrecen védekezését, hiszen már az Újpest is csak büntetőből tudott a kapujukba találni. „Bízom benne, visszatérünk arra az útra, amikor a stabilitás jellemezte a csapatot. Nehéz sorozatban vagyunk, vasárnap például a bajnokságban újabb rangadót játszunk, de csakúgy, mint Firenzében, Győrben is a legerősebb összeállításban fogunk szerepelni” – tette hozzá Herczeg, akipontszerzést remél Firenzében.

„Az első mérkőzésen nagyszerű találkozót játszottunk – mondta a dvsc.hunak a klubmenedzser. - Amikor nekivágtunk a Bajnokok Ligájának, tudtuk, hogy nagyon erő ellenfelek várnak ránk, nehéz lesz a pontszerzés. A Fiorentina ellen álltunk hozzá a legközelebb, és kicsit csalódottak voltunk, hogy nem sikerült.”

„Holnap is az olasz csapat lesz a favorit, de úgy lépünk pályára, hogy szeretnénk ismét egy jó meccset játszani, és kijavítani a hibáinkat. Ha sikerül, és ehhez még pontszerzés is párosulna, akkor nagyon boldogok leszünk. Azt gondolom, a csapat túltette magát az elmúlt hetek kudarcain, és holnap higgadtan, tiszta fejjel, elszántan lép pályára.”

Cesare Prandelli, aki a hétvégi, Catania elleni győztes meccsen a Fiorentinát a leghosszabb ideig irányító edző lett 204 meccsel, nem nyugodt a szerda esti mérkőzés előtt. "Tudjuk, hogy a Debrecen jó csapat, amely elsősorban kontrákban erős, és könnyen zavarba hozhatja ellenfele védelmét, így nem számítok könnyű meccsre, miként a budapesti sem volt az” – mondta Prandelli, majd hozzátette, azért nem félnek a magyar bajnoktól.

„Jól kell játszanunk, ha közös álmunkat valóra akarjuk váltani, a szerdai három pont nélkülözhetetlen a továbbjutáshoz. Remélem, legalább az egyik sérült támadómra számíthatok majd. Ez valószínűleg nem Stevan Jovetics lesz, de Adrian Mutu felépülésére jó esélyt látok. A csapatom rengeteg gondon túl tudta tenni magát, ez is egy nehéz helyzet, ráadásul az egyik legfontosabb, mert a továbbjutásunk múlhat a meccsen” – tette hozzá a legjobb olasz szakemberek közé sorolt Prandelli, akinek első számú kapusát, Sebastien Freyt is nélkülöznie kell szerda este.

A Debrecen kezdőcsapata:

Pantic - Bodnár, Komlósi, Szélesi, Fodor - Czvitkovics, Varga J., Ramos, Leandro - Rudolf, Laczkó.