Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Briatore számonkérte Buzsáky Ákost is

2009.11.06. 15:58
A magyar középpályás húzóembere angol csapatának, hatodik gólját lőtte a szezonban, eltervezte, hogy szokásával ellentétesen lövi a büntetőt. Flavio Briatore csapata (Queens Park Rangers) hatodik, a szezon végén is ez a minimum: harcban kell lenni a feljutásért.

A Queens Park Rangers az angol másodosztály hatodik, még éppen osztályozós helyén áll 15 forduló után, de lehetne előrébb is, ha a hétközi, korábbról elmaradt meccsét megnyeri. Buzsáky Ákos góljával még vezetett a csapat, a keveset mutató Crystal Palace azonban egyenlített.

„Előre eldöntöttem, hogy most a kapus bal kezére fogom lőni a tizenegyest, mert a szezonban kettőt izomból a másik oldalra lőttem, és azt hiszem, ezt ő is látta, és felkészült erre. A tervem bevált, Speroni eldőlt, nem is kellett helyeznem, csak egyszerűen letutiztam a másik oldalra, nem is kellett teljesen kiraknom” – emlékezett vissza Buzsáky a góljára.

Buzsáky Küzd a labdáért (jobbra)
Buzsáky Küzd a labdáért (jobbra)

Az argentin Speroni pár éve Király Gáborral vívott nagy harcot a csapatba kerülésért, többnyire Király nyert. „Nem védett rosszul a kapus, volt egy kemény szabadrúgásom is tizenhatról, meglőttem tiszta erőből a hosszú sarokra, de odaért. Ha csak egy kicsit is belép a sorfal mögé, akkor már biztosan nem érte volna el.”

A csapat irányítását az északír Jim Magilton vette át a nyáron, Flavio Briatorénak most nem sikerült neves edzőt szerződtetnie, mert kissé félnek tőle Angliában. A világ egyik leggazdagabb embere, az F1-es Renault egykori csapatfőnöke hajlamos arra, hogy két vereség után megköszönje az edző közreműködését, ráadásként furcsa a futballszemlélete, hiszen ha kétszer egymás után négy gólt lőnek, akkor ennyit legalább kell lőniük a folytatásban ( Forma-1-ben ugyanis általában javulnak a köridők).

Briatore önmagában nyilván úgy tervezte, hogy a csapat előrébb is tarthat a hatodik helynél, mert négy nap alatt két hazai meccset játszottak, ám ebből csak egy pontot sikerült összehozniuk (Cerny hibája után 2-1-re nyert a Leicester).

Ezért elérkezettnek látta az időt, hogy személy szerint beszéljen a játékosokkal, és a lelkükre hasson. Az olasz tulajdonos kijelentette pár éve, hogy biztosan élvonalbeli lesz a klub, de azt nem tudja, milyen játékosokkal. Idén külön nem is tudatosította bennük, hogy az első hatba várja őket, mert mindenki tudja, mi a dolga.

„Megkérdezte tőlem is, hogy érzem magam, mi hiányzott az elmúlt két meccsen. Elmondtam neki, mi is többre számítottunk, a Palace ellen simán nyernünk kellett volna, de két hatalmas helyzetet rontottunk, amikor még egy góllal vezettünk. A Palace meg védekezni jött ide, alig támadtak ki, csak ívelgettek, az egyik ilyen után a védőnk megrúgta a csatárt. Ők is belőtték a tizenegyest. Utána hiába brusztoltunk, már nem ment. Ilyen a futball. Ha 1-0-nál még egyet lövünk, akkor megroppannak, akkor négyig is eljutunk. A cserék nem hoztak lendületet a játékba, inkább sértődöttek, hogy nem kerültek be a kezdőbe.”

A 27 éves Buzsáky hozzátette, nincsenek elkeseredve, bíznak magukban, és abban, hogy idegenben javítani tudnak, a Sheffield Wednesday és a Doncaster vendégei lesznek.

„Szerencsére van három vagy négy olyan játékos a csapatban, akikkel lehet passzolni, akikkel lehet futballozni. Idegenben nem is megy rosszul, mert akkor kinyílnak ellenünk, és a két kölcsönben lévő gyors csatárunk – Taarabt (Tottenham), Simpson (Arsenal) - meglepheti az ellenfelet. Még az is lehet, hogy a szezon végére jobb lesz az idegenbeli mérlegünk, mint a hazai, mert annyira tartanak tőlünk, hogy csak bekkelni jönnek hozzánk. Hosszú még a bajnokság, a harmadánál járunk, de ott lehetünk a végén is."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?