Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Chivu visszatéréséről ne is beszéljünk

2010.01.07. 12:23 Módosítva: 2010-01-07 12:23:39
A koponyatörött futballista gyógyulásának hossza kérdéses, úgy tűnik, három hónapot minimum ki kell hagynia. Az Inter a laziós Kolarovot viheti a helyére.

”Minden jól ment, Christian marad az intenzíven, de inkább csak hogy ne zaklathassák. Egy pillanatra sem veszítette el az eszméletét, rendben van. Hogy mikor kezdheti újra? Most az elsődleges, hogy egészséges legyen” – mondta Franco Combi, az Inter orvosa a Gazzettának Christian Chivu szerdai súlyos sérüléséről a játékos operációja után.

A védő durván összefejelt Sergio Pellissier-vel, a Chievo hátvédjével, fejének leglágyabb pontja, a halántéka találkozott ellenfele homlokával. Azonnal műteni kellett, bő egy órán át dolgoztak rajta az orvosok, de azóta minden eredménye negatív. A csontdarabot helyére tették, az ömlenyt eltávolították, teljes felépülése biztosnak tűnik.

Az viszont, hogy mikorra, kérdéses: a Chelsea-kapus Petr Cech néhány éve jó három hónapot hagyott ki hasonló sérüléssel – azóta is fejvédőben játszik –, a másodosztályú Barnsley középpályása, Iain Hume viszont kilencet, bár az övé sokkal súlyosabb volt.

Az Inter-tréner José Mourinho edzette Cechet is koponyatörése idején – második játékosát veszíti el így hosszabb időre –, úgy tudni, már körül is nézett a piacon: a laziós Alexander Kolarovot viheti a román balhátvéd helyére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?