Raúl tíz legszebb gólja a Real Madridban?

2010.07.28. 09:25

A klub legeredményesebb játékosa tizenhat év alatt három Bajnokok Ligáját és hat spanyol bajnokságot nyert, 324 gólt rúgott. Nehéz összeszedni a tíz legszebbet, de megpróbáltuk. Szavazzon a legeslegszebbért!

Atletico Madrid elleni cselsorozat

Első gólját is volt csapata ellen rúgta, de még nagyobb volt az 1996-97-es szezonban, amikor két hazai játékost bolondított meg - ráadásul nem is egyszer -, aztán éles szögből lőtt.

 

Atletico Madrid elleni fejes

A legnagyobb városi rivális ellen fejjel is eredményes volt, ami amúgy sem volt ritka a nem kifejezetten magas támadótól. Beckham tökéletes beadását fejelte távolról a kifutó kapus felett a hálóba. Szinte háttal állt a kapunak.

Barcelona

Egy évvel korábban a Barcelona elleni Bajnokok Ligája elődöntőn lőtt hatalmas gólt távolról. A döntőben a Bayer Leverkusen ellen is betalált, meg is nyerték a trófeát.

 

Manchester United

Az 1999-2000-es Bajnokok Ligájában a Real Madrid az előző győztessel játszott a negyeddöntőben, mindenki a United továbbjutását várta. Madridban 0-0-s döntetlent játszottak, de a manchesteri visszavágón lefocizták Beckhaméket. Raúl két gólt is rúgott, a második leginkább Redondo zseniális csele miatt emlékezetes, de ahogy a gólpassz előtt Raúl pillanatok alatt a kapu előtt termett, az is elképesztő.

Milan

A 2002-2003-as Bajnokok Ligája szezonban hazai pályán verték 3-1-re a Milant, Raúl egy keményen belőtt labdát vett át úgy, hogy két milánóit is becsapott vele, aztán tizenhatról lőtt védhetetlenül.

Rayo Vallecano

Félfordulatból, szinte háttal a kapunak, mégis tökéletesesen. A kapus ugyan nem védhetett, de azért, mert Raúl átemelte fölötte a labdát, mielőtt lőtt volna.

Sporting Gijón

Raúl az emelések nagymestere volt, az ilyen góljai közül nehéz kiválasztani a legszebbet, de a Gijón elleni egészen biztosan az egyik legszebb.

Valencia

2000-ben újra Bajnokok Ligája győztes lett a Real Madrid, a Valencia elleni döntőt simán hozták, Raúl az utolsót rúgta. Egy az egyben mehetett Canizares kapusra, elhúzta mellette, majd a már visszaérkező és becsúszó védő mögött rúgta be a labdát.

Valladolid

Lehet ennél sokkal szebb gólt is lőni, de arra a pimaszságra, ahogy elhúzza a kapus mellett a kipattanó labdát, begyalogol vele a kapuba, majd besarkazza, tényleg csak a legnagyobbak képesek.

Vasco da Gama

Az 1998-as Toyota Világkupa döntőjében a Vasco da Gama volt az ellenfél, Raúl levette, két védőt etetett meg, aztán lőtt, a Real 2-1-re nyert.