Két évet kapott két Ferencváros-szurkoló

2010.09.27. 19:37
Az UTE-stadionban ötmilliós kár keletkezett, a garázdákat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott két ferencvárosi szurkoló, akiket az újpesti bíróság a szeptember 11-i UTE-Fradi mérkőzésen történt rendbontás miatt állított elő - számolt be az RTL Híradója.

Az újpesti stadionban a klub szerint 5-6 millió forint kár keletkezett: kitört kerítések, szék a labdafogó hálóban, foghíjas széksorok, a ferencvárosi szurkolók a wc-ket is szétverték.

A rendőrök a meccs kapcsán 14 embert állítottak elő, kettőt hétfőn ítélt el az újpesti bíróság, két év felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

A stadionban keletkezett kár Csehi István klubigazgató szerint 5-6 millió forint. A hazai csapat a Magyar Labdarúgó Szövetségtől is büntetést kapott, két hazai mérkőzést zárt kapuk mögött kell rendezniük. Az Újpest fellebbezett az ítélet ellen, de egy meccset már lejátszottak nézők nélkül, ezen az Újpest a Szolnokot verte.

2013-ban már nem lesz magyar futballhuliganizmus

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja a Magyar Televízió hétfői Ma Reggel című műsorában kijelentette, tavasszal a Parlament elé kerül az a törvénycsomag, amely rendezheti a futballhuliganizmus kérdését a magyar pályákon: a stadionba érkezés és távozás során is kontrollálni kell a szurkolókat, a huligánok ellen kiszabható letöltendő szabadságvesztéssel szigorítják a Btk.-t, felújítják a stadionokat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét