11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Drogmaffia pénzelte a szerb huligánokat

MTI/Index
2010.10.16. 14:59
A drogbárók 200 ezer euróért béreltek fel 60 huligánt, hogy káoszt okozzanak a olasz-szerb Eb-selejtezőn. A maffia a szerb állam tekintélyét akarja rombolni, a botrányt okozó szurkolók Magyarországon keresztül utaztak haza.

A szerb Politika című újság értesülése szerint két drogbáró fizette a szurkolókat, hogy botrányt okozzanak Genovában. A rendőrség a maffiakapcsolatok miatt le is tartóztatott 46 hazatérő huligánt, a legfiatalabb 19, a legidősebb 34 éves volt.

A Magyar Szó úgy tudja, Magyarországon keresztül utaztak haza. “A szerb határrendőrség és a szabadkai rendőrállomás munkatársai pénteken a kelebiai határátkelőhelyen újabb 17, Genovából hazatérő szurkolót vettek őrizetbe és helyeztek rendőrségi fogdába. Csütörtökön 19 hazautazót vettek őrizetbe. A pénteken őrizetbe vett személyek közül nyolcan belgrádiak, kilencen újvidékiek “ - írja a vajdasági portál. A szerb közszolgáti tévé úgy tudja, nyolc szurkolót Röszkénél kaptak el.

Nyolc huligánt még Olaszországban tartanak vizsgálati fogságban, köztük a zavargások vezetőjét, Ivan Bogdanovot. Bogdanov azt vallotta az olasz bíróságon, akciójuk elsősorban Tomiszlav Karadzsics, a Szerb Labdarúgón Szövetség elnöke ellen irányult. Elégedetlenek, úgy érzik, az FSS meggátolja, hogy a Crvena zvezda játékosai a szerb válogatottban is játsszanak.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a huligánok ügyvédjei hétfő délután találkoznak az ügyészség képviselőivel. Lehet, hogy az ügyész vádalkut ajánl, ha elítélik őket, akár négy év börtönt is kaphatnak.

A genovai válogatott mérkőzés a szerb ultrák randalírozása miatt előbb 35 perces késéssel kezdődött el, később pedig újabb balhé miatt a 6. percben félbeszakadt. A vendégdrukkerek pirotechnikai eszközöket dobáltak az olasz drukkerek felé és a pályára, később pedig a rendőrökkel is összecsaptak, akárcsak a meccset előtt.  • Hírek
  • Bankszámla