Benedek
-5 °C
5 °C

Klasszis sztárok, de a vb-címről lemaradtak

2010.07.15. 10:42
Volt, aki lemondta a válogatottságot, volt, aki bármennyire is küzdött, nem kerülhetett be, mert nem szerette az edző. Torz így sem maradt a pályafutásuk, de a világbajnoki ünneplésből kimaradtak. Raúl, Maldini és társaik.

A Real Madrid ikonja, gólrekordere, Raúl a legrosszabbkor került ki a spanyol válogatottból, hiszen 2008-ban Európa-bajnoki címről maradt le, idén a világbajnoki aranyról. Így 102-szeres válogatott ugyan, és 44 gólt lőtt Spanyolországnak, nagy győzelme nincs.

Vicente del Bosque kapitány nem akarta, hogy a sajtó mindig arról érdeklődjön, vajon mikor kerül be a 33 éves játékos a csapatba – a szezonja alapján nem feltétlen lett volna helye a 23-as keretben -, ezzel is indokolta, miért maradt otthon. Így a bilbaói Javier Martinez játék nélkül világbajnok lehetett, Raúlnak nem járt a gesztus.

Négy évvel ezelőtt Paolo Maldini nem került be a világbajnok olasz csapatba, a különbség azonban óriási. Maldini már korábban lemondta a válogatottságot, és ugyan még 2008-ban is magas szinten játszott a Milanban, a válogatott kapitány Marcello Lippi hívta is, de azt mondta, már sok lett volna neki a kettős szereplés. Kivételes pályafutásából neki is a legnagyobb válogatott siker hiányzik.

A 2002-es brazil válogatottból az aranycipős Mario Jardel maradt ki, de ez senkit nem lepett meg igazán, mert csak egyszer volt válogatott, és akkor rosszul játszott.

Giovane Elbernek ellenben ebben a szezonban jól ment a Bayern Münchennél, de ő sem lehetett világbajnok, Lius Felipe Scolari nem vitte ki.

1998-ban a francia válogatottból a kor egyik legjobb francia játékosa, David Ginola hiányzott, ő nem közvetlenül a vb előtt került ki, hanem még 1993-ban, amikor a franciák nem jutottak ki a 94-es világbajnokságra.

A vb előtt nem volt kimagasló szezonja, Aime Jacquet nem törődött vele, a Tottenham klasszisa így csak tévén nézhette a csapatot. Nicolas Anelka még csak 19 éves volt, de sokan a keretben látták, mert az Arsenal erősségének számított már akkor, végül nem kerülhetett be, Jacquet-nak ő sem kellett.

Ha a két Németország csak három hónappal korábban egyesül, Matthias Sammer alighanem a 1990-es világbajnok csapat egyik játékosa lehetett volna. Eb-t ugyan 1996-ban nyert Németországgal, a világbajnoki siker neki is hiányzik az életéből.

Ginolát leszámítva BL-győztesekről beszélünk, Sammer aranylabdás is.