Kornélia
-1 °C
15 °C

Cristiano Ronaldo hisztizett, köpködött

2010.06.30. 14:41
A portugál csatár a Spanyolországgal szemben elveszített vb-nyolcaddöntő után a szövetségi kapitányt, Carlos Queirozt okolta a vereségért.

Cristiano Ronaldo az 1-0-ra elbukott nyolcaddöntő után dühösen vonult le a pályáról. Egy operatőr egészen közelről vette a portugált, aki előbb mérgesen intett neki, hogy hagyja békén, majd felé köpött.

A pálya mellett nem állt meg, hogy válaszoljon az újságírók kérdéseire, csak annyit vetett oda nekik, hogy „Kérdezzék Quierozt!”.

Ronaldo már a meccs alatt dühösnek tűnt, mikor a szövetségi kapitány taktikai utasításokat adott neki a vonal mellett. A csatár nem gratulált klubtársainak, Iker Casillasnak és Sergio Ramosnak sem.

Később a menedzsmentje közzétette nyilatkozatát, melyben már higgadtabban értékelt. „Kapitányként vállalom a rám eső felelősséget, nem kell szellemeket idézni ott, ahol nincsenek. Teljesen összetörtem, kétségbe estem, csalódtam és rendkívül szomorú vagyok.”

Portugália Észak-Koreát elgázolta a csoportkörben (7-0), de Elefántcsontpart, Brazília és Spanyolország ellen nem tudott nyerni, még gólt sem szerzett. Ronaldo messze elmaradt attól a teljesítménytől, amit év közben nyújtott a Real Madridban, csak egy gólt szerzett, Spanyolország ellen sem tudta vállára venni a csapatát.