Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
Percről Percre

Klose: Visszavághatunk a spanyoloknak

2010.07.04. 16:51

A dél-afrikai futball-vb-n már 4 gólnál járó német csatár, Miroslav Klose úgy véli, csapata visszavághat a spanyol válogatottnak a szerdai elődöntőben a 2008-as Eb-döntőben elszenvedett 1-0-s vereségért.

A durbani meccs egészen más lesz, mint a két évvel ezelőtti bécsi összecsapás:  "Különböző játékosok, különböző csapatok meccse következik, ez Németországnak kedvez, mert mi 2008 óta rengeteget fejlődtünk, még itt, Dél-Afrikában is fokozatosan javult a játékunk" - vélte Klose. Dicsérte a csapatba bekerült fiatal futballistákat, így Özilt, Müllert, Khedirát, mondván, az új generáció új minőséget, frissességet hozott magával a válogatottba.

A 32 éves csatár szerint Spanyolország a három legjobb közé tartozik a világon. "Fantasztikusan játszanak, az ötgólos David Villa elképesztően jó labdarúgó, de a Paraguay elleni meccsük rávilágított arra is, hogy ők sem legyőzhetetlenek. Ezt szeretnénk bizonyítani is szerdán ellenük" - fogalmazott Klose,

A csatár eddig 14 gólt szerzett a vb-ken, az örökranglistán már csak a brazil Ronaldo van előtte, aki világbajnoki szereplései alkalmával összesen 15 találatig jutott. Lehet, hogy szerdán már társbérlőt kap, de még az "előzés" sem kizárt, ha maga Klose és az egész német válogatott is úgy teljesít, ahogyan az argentinok ellen tették.