Piroska
-1 °C
5 °C

Löw: A világbajnoktól kaptunk ki

2010.07.07. 00:03
A német kapitány azért ígért támadásokat a spanyolok elleni vb-elődöntőben, mert négy éve az olaszoktól is azért kaptak ki, mert többet védekeztek a kelleténél. Németország nem tudott támadni, a spanyolok szokásos győzelmüket érték el, a második félidőre törték fel a betömörülő védelmet.

„Megérdemelten nyertek a spanyolok” – ez volt az első mondata Joachim Löw német kapitánynak a vesztes elődöntő után.

„Azt gondolom, a világbajnoktól kaptunk ki, az elmúlt két vagy három évben ők voltak a legjobbak. A játékosaim jók, de csak egy határig, a spanyolok pedig ezen a határon tartottak bennünket. Soha egyetlen csapat ellen sem tudtunk olyan nehezen építkezni, mint a spanyolokkal szemben. Ellenfelünk futtatta a labdát, mi pedig gyakran hasztalan futottunk utánuk. A labdákért folytatott harc túlságosan sok erőnket emésztette fel” – magyarázta Löw.

Németország - Spanyolország összefoglaló

„Nem szeretnék neveket mondani, mert ma valamennyi spanyol játékos maradéktalanul megtette azt, amit vártam tőle. A védők éppúgy, mint a támadók. Még egy meccsünk van hátra, és úgy érezzük, hogy fizikálisan, labdával is hihetetlenül jók vagyunk. Hollandia megmutatta ezen a világbajnokságon az értékeit, nehéz meccs vár ránk” – mondta a spanyol kapitány, Vicente del Bosque.

Philip Lahm, a németek csapatkapitánya nem titkolta hatalmas csalódottságát, mert amit elképzeltek, abból keveset sikerült megvalósítaniuk. A legfontosabbnak azt tartotta, hogy senki sem veszítheti el a kedvét, mert a harmadik helyet még elérhetik.

„Idegesítő, hogy egy lépéssel a döntő előtt nem tudtunk olyan játékot bemutatni, mint előtte. Természetesen tudtuk, hogy a spanyolok passzolnak a legjobban a világon, és imponáló a labdabiztosságuk. Nem hagytak nekünk esélyt, azt a keveset pedig nem tudtuk kihasználni. Sokkal jobbak voltak, mint az eddigi ellenfeleink, akár Anglia, akár Argentína” – összegzett a Kickernek Bastian Schweinsteiger.

Miroslav Klose csak annyit tett hozzá, túls defenzívek voltak a letámadásoknál is, nagyon sajnálja, hogy harmadszor szalasztotta el a lehetőséget, hogy döntőben játszhasson.

„Az egész tornán most játszottunk a legjobban. A fontos pillanatokban ez a csapat még mindig képes megújulni. Nehéz csoportunk volt, de mivel Spanyolország még sohasem volt döntős, most már mindent akarunk” – állította David Villa, aki ötgólos maradt. A győztes gólt szerző Carles Puyol volt a harmadik spanyol gólszerző a vb-n.

Spanyolország vasárnap 20.30-kor Hollandiával játszik a világbajnoki címért, a bronzért Németország és Uruguay meccsel szombaton 20.30-kor; az Index mindkét meccset előben közvetíti.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft