Rudolf
2 °C
13 °C

Berkit 25 milliós sikkasztással vádolják

2011.02.23. 10:46 Módosítva: 2011.02.23. 10:47

Egy magát megnevezni nem kívánó férfi kedden feljelentést tett Berki Krisztián, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezetője ellen, hogy kiderüljön, a BK Management Kft. tulajdonosa el tud-e számolni közel 25 millió forinttal.

A Blikk, illetve a Népszabadság információi szerint Berki ellen már a zrt. is feljelentést tervezett. A futballklub vezetői által az elmúlt évben összeállított lista szerint 24 904 680 forinttal nem számolt el a zrt-t két éven át, tavaly júniusig vezető Berki, aki nyolc részletben vett fel ekkora összeget.

A magánszemély a Fővárosi Ügyészséget, a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és a IX. kerületi rendőrkapitányságot kérte vizsgálat indítására.

A hírre sem Berki, sem Alexander Gerstl, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. múlt csütörtökön lemondott vezérigazgatója nem reagált, ám előbbi többször is úgy nyilatkozott, nemhogy 25 milliót, de 25 forintot sem tett el az FTC pénzéből, .

Berki Krisztián kedd óta újra a labdarúgók vezérigazgatója, miután Kevin McCabe tulajdonos közleményben jelezte, hogy átadta az irányítást a BK Managementnek. A Népszabadság kitért arra is, hogy Kovács Miklós, az FTC korábbi elnöke, jelenlegi elnökségi tagja nem kezdte meg annak a 20 millió forintnak a törlesztését, melyet a labdarúgó zrt-től vett fel.

A korábbi játékosok a szurkolók segítségét kérik

A Ferencváros korábbi játékosai közül 18-an nyílt levélben fordultak a szurkolókhoz azért, hogy a segítsék a nehéz helyzetben lévő klubot. A többek között Martos Győző, Mucha József és Dzurják József által is aláírt levélben a volt futballisták hangsúlyozzák, hogy a labdarúgócsapat a brit tulajdonos kivonulási szándéka miatt "talán a legnehezebb időszaka előtt áll", ezért az csapatnak különösen nagy szüksége van a szimpatizánsaira. "Álljunk a játékosok mellé, menjünk ki a stadionba és hétről hétre hajtsuk győzelembe a csapatot" - áll a levélben. A korábbi futballisták elsöprő erejű buzdításra kérik a drukkereket, de figyelmeztetnek arra, hogy most végzetes lehet a meggondolatlanság, egy esetleges pénzbüntetés.