Sarolta, Emese
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Bin Laden meghalt, Arsenal-bérlet eladó

2011.05.03. 12:49 Módosítva: 2011.05.03. 12:50
a2

Tíz év vadászat után fejlövés végzett Oszam bin Ladennel, aki állítólag Arsenal-drukker, de biztosan futballrajongó volt.

A szeptember 11-i terrortámadások után arról írtak Angliában, hogy amikor bin Laden 1993 és 1994 között Londonban élt, szurkolt a csapatnak, ezért a klub 2001 novemberében hivatalosan kitiltotta a stadionjából. "Láttuk a lapokat, az biztos, hogy a jövőben nem jöhet a Highburybe" - nyilatkozta szűk 10 éve egy Arsenal-szóvivő.

Adam Robinson életrajzíró szerint a terroristavezér négy Arsenal-meccsen drukkolt a klub stadionjában a Standard Liége elleni 3-0-ás győzelemnél és a PSG elleni elődöntő 1-0-ás visszavágóján Mások szerint csak az utóbbin volt kint. Az Arsenal a 93-94-es szezon végén meg is nyerte a KEK-et, az azóta eltörölt Kupagyőztesek Európa Kupáját.

Bin Laden később elhagyta Londont, de annyira le volt nyűgözve, hogy Abdullah nevű fiát Ian Wright mezzel ajándékozta meg. Robinson szerint bin Ladennek egyértelműen kedvence lett a londoni klub, az exterrorista még azt is mondta, "a Highburyénél szenvedélyesebb szurkolótábort soha nem látott".

a3

Amikor az Oszama-kapcsolat kipattant, az Arsenal B-közepe ezt a dalt énekelte: "Oszama, oh-oh, Kabulban bújkál, imádja az Arsenalt". ("Osama-woah-woah, He’s hiding near Kabul, He loves the Arsenal”.)

Bin Laden Szaúd-Arábiában, Rijádban nőtt fel, a futballt tényleg imádta. Egy gyerekkori barátja mondta róla: "Nyáron reggelente az ima után összegyűltünk focizni, persze sokat vitáztunk a gólokon és a faultokon. Ő soha, azért játszott, mert szeretett futballozni, veszekedni nem volt hajlandó senkivel."

Úgy tartják, egész jó kapus volt az iskolában, egyik testőre szerint inkább csatár. Érdekesen fejelt, mert nem vette le a turbánját. Viszont igazán jó röplabdában volt, magassága miatt fel sem kellett ugrania.

a1

Halála óta - főleg a hétvégi nyertes rangadóval kapcsolatban - arsenalos viccek kezdtek el róla keringeni a Twitteren. "Bin Laden halott, Arsenal bérlet eladó" - írták, valaki konkrétan megölésével viccelt: "Azért halt meg, mert az Arsenal-MU 1-0 után kiszaladt az utcára, és kiabált, hajrá Ágyúsok!". (Bin Ladent amerikai kommandósok lőtték le, az Ágyúsok az Arsenal beceneve.)