Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Kenesei: Nem tettem semmi törvénytelent

2011.07.08. 10:45
A korábbi profi futballista, akit múlt héten tartóztattak le, és akit a fogadási csalásokkal foglalkozó bűnszervezet magyarországi vezetőjének tartanak, nem érzi magát bűnösnek.

 "Nemcsak nem érzem magamat bűnösnek, hanem arról is meg vagyok győződve, hogy nem követtem el semmilyen törvénybe ütköző cselekményt" - idézi a Blikk Keneseit, aki jogi képviselőjén keresztül üzent. Hozzátette: egyelőre nem tett még vallomást.

A 38 éves korábbi játékos azokról is beszélt, akiket szintén előzetes letartóztatásba helyeztek a bundabotrány miatt: "Az ügy valamennyi érintettjét ismerem, mindannyian a hazai futballélet szereplői. Közülük Mátyással a legjobb a kapcsolatom, már csak azért is, mert vele több csapatban együtt fociztam. Egykor csak sporttársak voltunk, mára szoros baráti viszony alakult ki közöttünk."

A Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda múlt szerdán jelentette be, hogy hét embert vettek őrizetbe a bundabotrány magyarországi szála miatt. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: a hét gyanúsított közül hárman jelenlegi vagy volt labdarúgók, négyen jelenleg is aktív játékvezetők.

Az érintett futballisták: Kenesei Zoltán - aki a szervezet magyarországi vezetője volt -, Horváth Gábor és Lázár Mátyás. Az említett bírók közül február 9-én hárman, Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János engedély nélkül működtek közre az észt-bolgár felkészülési mérkőzésen, ügyükben a FIFA indított vizsgálatot.

A szintén szóba került, tavaly decemberi Argentína-Bolívia U20-as mérkőzést pedig Lengyel Kolos vezette, két segítője Selmeczi Krisztián és Mocsári Tamás volt.

A hét személyt azzal gyanúsítják, hogy egy nemzetközi, távol-keleti központból kiinduló szervezet tagjaiként meccseket igyekeztek befolyásolni annak érdekében, hogy ázsiai kötődésű fogadóirodákban sportfogadásokon jelentős nyereményekre tegyenek szert.