11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Széktörésért börtön járhat a fradis huligánoknak

2011.09.12. 12:07

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség tíz ferencvárosi drukkerre, akik a 2010. szeptember 11-én rendezett Újpest–Ferencváros (6-0) élvonalbeli futballmérkőzésen követtek el rendbontást a lelátón –írja a Blikk a birtokukba jutott vádirat alapján.

A meccsen a fradisták műanyag székeket téptek fel és dobáltak a pálya felé, majd a játék is félbeszakadt miattuk, amikor bedöntöttek egy menekülőkaput.

A vádlottak közül a rendőrség többeket januárban egy összehangolt akcióban fogott el.

A vádlottak megrökönyödtek, amikor megtudták, akár börtön is várhat rájuk. A vád szerint az elsőrendű vádlott, K. Imre  bűne az, hogy ittasan felmászott a kerítésre, és szidalmazta az újpesti drukkereket, valamint egy műanyag széket a pálya irányába hajított.

Úgy látom, példát akarnak statuálni – mondta dr. Karakas Attila, a negyedrendű vádlott, G. István ügyvédje. – Eddig a hasonló cselekedeteket szabálysértésként kezelték, és 50-100 ezer forintos pénzbírságot róttak ki, most azonban csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják őket, amely öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A parlament júliusban új törvénycsomagot fogadott el, amely szigorúan bünteti a szurkolói rendbontást, súyos esetekben akár három év is kiszabható egy huligánra. Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtóirodájának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a szigorítások nem vonatkoznak a korábbi esetekre.  • Hírek
  • Bankszámla