Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Capello viszi Rooneyt a futball-Eb-re

2011.11.04. 10:10

Fabio Capello angol szövetségi kapitány nevezni fogja Wayne Rooneyt a 2012-es futball Európa-bajnokságra annak ellenére, hogy a Manchester United csatára a három csoportmérkőzésen nem játszhat eltiltása miatt, írja a Sun.

Rooney a Montenegro ellen játszott selejtezőn Miodrag Dzudovicsot buktatta, az UEFA három mérkőzésre tiltotta el.

000 Par6629596
Fotó: Andrew Yates

Capello a United vezetőivel tárgyalt csütörtökön, megerősítette Rooneyval tervez az Eb-re menni. A következő két barátságos meccsen, a Spanyolország és Svédország ellenin viszont nem fog játszani az MU-csatár.

A szövetségi kapitány Rooneyval arról beszélt,hogy fellebbezést nyújtanak majd be az UEFA-hoz. "Capello már egy emailt is küldött az FA-nak (az Angol Fuball Szövetségnek), hogy a büntetés túl szigorú. Ez nem lett volna tőle elvárható, ezért is nagyszerű, hogy megtette" - mondta Rooneyt.

Ha az UEFA meghallgatást tart, állítólag Dzudovics is Rooney mellett fog tanúskodni. „Hülye dolog volt tőlem, már akkor sajnáltam, amikor megtettem. Nem volt előtt semmi előzménye, és nem is gondoltam úgy, hogy most én bántani fogom, egyszerűen megtörtént. Az én hibám, nem magyarázkodhatom. Nincs bocsánat, de akkor is úgy érzem a büntetés túl durva" - mondta Rooney a felrúgásról.  • Bérelnék
  • Hírek