Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

A Honvéd feljelentette a Parmát a FIFA-nál

2012.03.01. 12:20

A Budapest Honvéd a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) fordult jogorvoslatért, mivel az olasz élvonalbeli Parma nem fizette ki az Ihrig-Farkas Sebestyén kölcsönadása után járó pénzt. 

A kispesti klub tájékoztatása szerint a kölcsönadási díjat egy összegben, február 6-án kellett volna átutalnia a Parmának, de ez nem történt meg.

„A Parma faxon értesítette klubunkat, hogy képtelen kifizetni a vételárat. Az olasz klub önkényesen május 31-re akarta módosítani a kifizetést, mert állítólag akkor televíziós pénzt kap. Természetesen ez a Budapest Honvéd számára, amely számított erre az összegre, elfogadhatatlan" - olvasható a közleményben.

Ihrig-Farkas, aki a Magyar Futball Akadémián nevelkedett és az U18-as csapatból bekerült a Honvéd NB II.-ben szereplő csapatába, az átigazolási időszak végén fél évre került az olasz csapathoz, amelynek nyáron opciós joga van a 18 éves középpályás megvételére is.

Hasonló ügyben tavaly a Győrt két évre, de legfeljebb egy alkalomra éppen azért zárta ki a nemzetközi kupasorozatokból és büntette 50 000 euróra az európai szövetség (UEFA), mert nem fizette ki időben észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárát. Az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt van.