Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Dzsudzsákban semmi különleges nincs

2012.04.04. 10:28

A Dinamo Moszkva edzője, Szergej Szilkin arról beszélt az orosz sportnapilapban, hogy előfordulhat: Dzsudzsák Balázs a következő meccsen sem kap helyet a kezdőben.

A Dinamo ugyanis az ötödik tavaszi bajnokin nyert végre - előtte: 0-1, 1-1, 1-5, 1-3 -, és ezt úgy érte el a Lokomotiv Moszkva pályáján (0-2), hogy Dzsudzsák helyére a 21 éves korosztályos válogatott Alekszandr Kokorin került, aki nem mellékesen azonnal gólt is lőtt.

Kokorint a magyar szélső érkezéséig többször játszatta a bal oldalon Szilkin, de most ismerte el, hogy a legjobb teljesítményt nyújtotta.

„Ez volt karrierje legjobb meccse. Miért bűvészkednék vele, ha tudom használni a bal oldalon?” – tette fel a kérdést Szilkin a sportexpress.ru-n. Elismerte, hogy a jobb oldalra is átteheti a magyart. (A PSV-ben Dzsudzsák a jobb oldalon annyira nem érezte jól magát.)

Az egyik szurkolói portálon eközben megtámadták Dzsudzsákot. A szurkoló-riporter – drukkerek írják az oldalt - a volt válogatott Jevgenyij Busmanovot kérdezte, aki a másodosztályú Himki edzője. (A Dinamo a Himki stadionjában játszik.) és aki a szurkolói megállapítással – Dzsudzsák jó gyerek, de nem ér annyit (a 19 millió eurót), amennyit fizettek érte – egyetértett, de szerinte van olyan, hogy többet adnak valakiért, mint az értéke. Az orosz bajnokságban ez egyébként sem ritka.

141433329
Fotó: Dmitry Korotayev

„Szilkin próbálkozik, variál, folyamatosan próbálkozik, ez így van rendjén. Dzsudzsákban semmi különlegeset nem látok. Ha Kokorin a balszélső és Kuranyi van középen, az erősebb és jobb, mintha Dzsudzsák van a bal szélen, és Kokorin középen” – magyarázta a hétszeres válogatott Busmanov.

Az utolsó kissé nehezen érthető mondat, de valószínűleg arra gondolt a szerző, ha már a 182 centis Kokorint beteszik a csapatba, akkor a bal szélre tegyék, mert a szélen több jön ki belőle, mint középen, ha esetleg Kuranyi mellett játszik. Ezzel viszont Dzsudzsák kerülhet bajba, kispadra.

A jelenleg ötödik 62 pontos Dinamo a hatodik, 61 pontos Rubint fogadja, ha megveri a hétvégén, nagy lépést tehet a kupaszereplés felé. A következő hétvégén az Anzsi vendége lesz Dzsudzsák, akinek a játéka átalakult, ahogy azt kielemeztük a múlt héten.