Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Bayern: Nincs magyarázat, miért buktuk el

2012.05.20. 11:10

A Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München szinte végig fölényben játszott, mégsem tudott nyerni. Büntetőkkel kapott ki úgy a Chelsea-től, hogy az utolsó tizenegyest Bastian Schweinsteiger hibázta el, Petr Cech ujjheggyel kapufára tolta. A müncheniek szerint nem ezen múlt.

„Nehéz szavakat találni. Nincs magyarázatom arra, miért vesztettük el ezt a meccset. A Chelsea-nek egyetlen helyzete sem volt. Hihetetlen, amit csináltunk. Ha ilyen sok helyzetünk van, mint ezen a meccsen, akkor be kell lőni valamelyiket. De nem tettük ezt, kikaptunk" - így értékel Uli Hoeness a Bayern elnöke.

A Bayern-kapus, Neuer is úgy véli, a kihagyott helyzetek bosszulták meg magukat. „Minden jel arra mutatott, meglehet a meccs. Három meccslabdánk volt, de nem használtuk ki a lehetőségeket. Nagyon elégedetlenek vagyunk. Ha láttad a mérkőzést, sosem gondoltad volna, hogy a Chelsea nyeri meg. Az öltőzőben minden játékos lógó orral ült, nincs miről beszélnünk."

A Bayern tudja, milyen BL-döntőt veszíteni, 1999-ben a Manchester United az utolsó percekben fordított 1-0-ról 2-1-re, 2010-ben az Internazionale pedig 2-0-ra verte a német csapatot. Olic szerint ez utóbbi más érzéseket keltett: „Veszítettünk, de akkor nem is mi voltunk a jobb csapat. Rengeteg helyzetünk volt, uraltuk a játékot, ráadásul hazai pályán. Éppen ezért sokkal jobban bánt, mint a két évvel ezelőtti vereség."

Olic szerint a Chelsea így is megérdemli az elismerést. „Keményen harcoltak, 1-0 után mindent megtettek, és gólt is szereztek, igazán kár érte. Már csak két perc volt hátra, és egészen addig nem is volt lehetőségük. Aztán szöglet és gól. Nem volt szerencsénk, de gratulálnunk kell a Chelsea-nek. "

Boateng szerint is egyértelműen ők voltak a jobbak: „Végig előnyben voltunk, 1-0-ra vezettünk, 11-est lőhettünk (Robben lövését Cech védte a 95. percben) és még a 11-es párbajban is vezettünk. De hát ilyen a futball."

Thomas Müller, a müncheniek vezető góljának szerzője vasárnap reggel elárulta, le sem hunyta a szemét: „Nem aludtam semmit. Még mindig nem tudom felfogni, hogy nem mi nyertük a meccset. Iilyen a futball, már a múltban is többször előfordult, hogy nem az állt ott a kupával, aki megérdemelte volna. Nehéz szavakat találni arra, ami történt."

A Chelsea először nyert, a Bayern először vesztett büntetőpárbajt

A győztes Chelsea harmadik próbálkozásra először nyert, a vesztes Bayern viszont ötödször rúgott 11-eseket, és először maradt alul a büntetőpárbajban az európai kupameccsen.
A Chelsea büntetőpárbajai Európában:

2007, BL, elődöntő: FC Liverpool (angol)-FC Chelsea (angol) 0-0 - 11-esekkel 4-1
2008, BL, döntő: Manchester United (angol)-Chelsea 1-1 - 11-esekkel 6-5
2012, BL, döntő: Chelsea-Bayern München (német) 1-1 - 11-esekkel 4-3

A Bayern büntetőpárbajai Európában:
1973, BEK, 1. forduló: Atvidaberg FF (svéd)-Bayern München 3-1 - 11-esekkel 3-4
1983, UEFA Kupa, 2. forduló: Bayern München-PAOK Szaloniki (görög) 0-0 - 11-esekkel 9-8
2001, BL, döntő: Bayern München-Valencia (spanyol) 1-1 - 11-esekkel 5-4
2012, BL, elődöntő: Real Madrid (spanyol)-Bayern München 2-1 - 11-esekkel 1-3
2012, BL, döntő: Bayern München-Chelsea 1-1 - 11-esekkel 3-4