Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Nem tudtunk támadni, csak nyertünk

2012.06.02. 10:26

A magyar válogatott Dzsudzsák Balázs okos szabadrúgásával, és az újonc Gyurcsó Ádám szép lövésével Prágában győzte le 2-1-re a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra készülő cseh válogatottat.

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint okosan játszott a csapat. „Jó ritmusváltásokkal és fegyelmezett védekezéssel sikerült a magunk javára fordítani a meccset, ehhez kellett a játékosok jó hozzáállása is. Szerettünk volna többet támadni, de az ellenfél ránk erőltette akaratát. Természetesen annak is nagyon örülök, hogy csak nyertünk."

„Jó teljesítményt nyújtottak a debreceniek, Gyurcsó pedig eldöntötte a találkozót, de örülök, hogy Dzsudzsák góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Remélem, hogy hétfőn az írek elleni összecsapást megfelelő állapotban tudjuk majd kezdeni".

A kapitány elmondta, hogy Juhász Rolandnak beszakadt a vádlija, a hátvéd biztosan nem játszik hétfőn, valószínűleg heteket kell kihagynia.

Dzsudzsák szerint a csapat bizonyítani akarta, hogy a bolgárok elleni, februári 1-1 csak botlás volt. „Le a kalappal a csapat előtt, hogy sikerült nyernünk egy olyan csapat ellen, akit 33 éve nem tudott megverni a válogatott."

Szinte pimasz góljáról elmondta, a csehek nem voltak felkészülve, Cech kapus sem, Dzsudzsák viszont elismerést is kapott a bírótól, amiért szólt neki, hogy el fogja rúgni. "Az ilyen meccseken kell elővenni a klasszismegoldásokat, nem azt néztük, hogy milyen cseh csapattal játszunk, honnan jöttek a játékosaik. Örülök, hogy ez a megoldásom bejött, és a válogatottban sikerült betalálnom, a lelkemnek is jót tett, mert gólhiányos volt az évem, de ez a legfontosabb, hogy itt hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez".