Collina igyekszik védeni Kassaiékat

2012.06.21. 16:54

"Emberi hiba történt, aminek nem lett volna szabad bekövetkeznie, a gólt meg kellett volna adni" - mondta szerdán az UEFA közleményében Pierluigi Collina, az Eb-játékvezetők főnöke Kassai Viktorék angol-ukránon elkövetett hibájára reagálva.

Pierluigi Collina
Pierluigi Collina

Vagyis a magyar bíróbrigád menthetetlen volt, Collina hazaküldte az Európa-bajnokságról, annak ellenére, hogy két nappal korábban még a döntő vezetésére is esélyesnek tartották.

Kassaiék nem ítéltek gólt, amikor a labda áthaladt a vonalon, ami szarvashiba, ám a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában Collina azért igyekezett a magyarok mellé állni.

"Az ukrán gól szabályos volt. Emberi hiba történt, de néhány centiméterről van szó, és nem fél méterről, amint az újságok írták. Nyilvánvalóan jobb lett volna elkerülni ezt a hibát, de ez volt az egyetlen probléma az Eb eddigi 24 meccsén" - mondta az olasz újságnak Collina.

A napilap szerint Kassaiéknak pedig azt tanácsolta, "minél előbb felejtsék el ezt a meccset".

Azóta kiderült, emberi szemmel valószínűleg még a gólbíró pozíciójából is lehetetlen volt pontosan megítélni, Terry a vonalon innen vagy túlról rúgta-e ki a labdát.

Az UEFA előtte igyekezett szőnyeg alá söpörni a tévedést, a szövetség honlapján arról írtak, "Terry az utolsó pillanatban kivágta a labdát".

Collina a les fölött elsiklik

"Az ukrán gól szabályos volt" - ezt nyilatkozta a Gazzettán Collina, miközben egyértelmű, hogy az ukrán akció, ami a nem góllal végződött, lesről indult, vagyis ha Kassaiék megítélik, érvenyes igen, de szabályos biztosan nem lett volna.  • Hírek
  • Hírek