Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

C. Ronaldo: Jobbak vagyunk a Unitednél

2013.02.08. 11:47

A Real Madridra kemény nyolcaddöntő vár a Bajnokok Ligájában, a Manchester United ellen játszanak. A korábbi MU-futballista, Cristiano Ronaldo beszélt az UEFA honlapjának a jövő heti meccsről.

„Már régóta várom, hogy ellenük futballozzak. Szép emlékeim vannak az ott töltött hat évről. Sok ott a barátom, jó lesz velük újra találkozni. Érzelmekkel teli mérkőzés lesz a nyolcaddöntő" - mondta Ronaldo, aki sokszor kijelentette, mennyire tiszteli a Manchester United edzőjét, Alex Fergusont, akivel a mai napig gyakran beszélnek.

A huszonnyolc éves portugál szerint a Real az esélyesebb. „A Manchester United egy olyan csapat, amely minden évben ott van a topon, ezért tiszteljük őket. Nagyon nehéz találkozónak ígérkezik, főleg a manchesteri, de úgy vélem, jól alakulnak majd számunkra a dolgok. A Madridnak jobb csapata van, de ezt a pályán is meg kell majd mutatnunk, mert a United nagyon egységes, ahogy az elmúlt években is azok voltak".

Az interjúban Ronaldo kitért arra is, szerencséje volt pályafutása elején, nagyon gyorsan lett profi játékos. Hozzátette, nincs abban semmi különleges, hogy évről-évre fejlődött, ez a munkája, minél többet akar tenni a csapatáért.

A Real Madrid szezonjában és José Mourinho karrierjében is kulcsfontosságú lehet a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntő. A bajnokság már elúszott, tizenhat pont a hátrányuk a listavezető Barcelona mögött, a Spanyol Kupában még állnak, de az elődöntő első meccsén 1-1-re végeztek otthon a Barcával. Ha meg akarják menteni az idényt, akkor tovább kellene jutniuk az egyik favorit ellen, ha nem sikerül, cím nélkül maradhat a csapat.