Jusztina
1 °C
16 °C

Megint nyert az Old Traffordon a City

2013.04.08. 22:55
A Manchester United egymás után másodszor is kikapott az Old Traffordon a Manchester Citytől a Premier League hétfő esti bajnoki meccsén, most 2-1 lett a vendégeknek. A két csapat között a különbség 12 pontra csökkent a tabellán.

Az első 10-15 percben nagy lendülettel kezdett a Manchester United. Olyannal, amellyel az Old Trafford hazai érzelmű drukkerei is bíztak abban, hogy kedvenceik most visszavágnak a legutóbb, ezen a pályán elszenvedett 6-1-s vereségért.

Aztán a United lendülete gyorsan kifulladt, a City vette át a játék irányítását, helyesebben fogalmazva náluk volt többet a labda. Mert az igazán csapkodó futballban senki sem tudott igazán mezőnyfölényt kiharcolni, ennek megfelelően a kaput eltaláló lövésekből volt a legkevesebb az első félidőben.

A második elején gyorsan vezetést szerzett a City. Az 52. percben Giggs adta el a labdát, Barry beadása Milner elé pattant vissza, akinek lövése Jones lábát is érintve pattant de Gea kapujába. A City előnye azonban csak hat percig tartott. Van Persie ívelt jobbról egy szabadrúgást, az első gólnál vétkes Jones fejese éppen Kompany hátára, onnan pedig a kapuba pattant.

A 78. percig a gólok előtt tapasztalt elánnal gyűrték egymást a csapatok, amikor a csereként beállt Agüero gondolt egyet és keresztbe vezette a United-védőfal előtt labdát, majd betört és éles szögből, gyönyörűen vágta a léc alá. Bár a United a kapura lövésekben a végére jobb mutatóval állt, de a rangadót elbukta.

A végére már csak a sárga lapok szaporodtak, több gól nem esett. A City ezzel 65 pontos, de még így is 12 pont a hátránya a Uniteddel szemben.

Rómában is városi rangadót játszottak. Az első félidőben Hernanes hatalmas góllal szerzett vezetést a Laziónak. A második elején megduplázhatta volna a vendég kékek előnyét, de amatőr módon elügyetlenkedett egy 11-est. A másik oldalon Francesco Totti nem tette meg ezt a szívességet, és az 56. percben ugyancsak büntetőből egyenlített. Az utolsó húsz percet – Biava kiállítása miatt – emberhátrányban játszotta végig a Lazio, de az eredmény már nem változott, mindkét csapat számára haszontalan döntetlen született. A Lazio 51. ponttal az 5. helyre jött fel, míg az AS Romának 48 van, amivel maradt a 7.


Roma vs Lazio 0:1 Hernanes by footballdaily1