Koronavírus adatok

2021. dec. 09.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Elszakadt Kobe Bryant Achillese

2013.04.13. 09:59

Komolyabban megsérült Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers 34 éves sztárja a Golden State Warriors ellen megnyert szombat hajnali NBA-meccsen valószínűleg Achilles ín-szakadást szenvedett.

Bryantnek a 118-116-re megnyert mérkőzésen előbb a térdével voltak problémái, aztán az utolsó negyed végén megsérült az Achillese, alig tudott járni, le kellett segíteni a pályáról.

„Egy olyan mozdulatsort csináltam, amit már milliószor, aztán egy pattanást éreztem az Achillesemben" - nyilatkozta Kobe a meccs után, melyen csapata egyik legjobbja volt, harmincnégy pontot szerzett.

Elszakadt Bryant Achillesze

A Lakers továbbra is rájátszást érő helyen áll két mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt, de a csapat edzője, Mike D'Antoni is szomorú volt. „Ez szörnyű hír Kobe-nak, szörnyű a csapatnak és szörnyű egész Los Angelesnek. Egy óriási játékos hatalmas szívvel, hihetetlen, ami történt".

Bryant a héten a szezonja legjobbját nyújtotta, nagy formában volt, de zsinórban a hatodik olyan mérkőzését játszotta, ahol átlagosan 45 percet töltött a pályán, ezért a szakértők szerint a fizikai terhelés miatt is megsérülhetett.

Szombaton újabb vizsgálatok várnak rá, ezután derül majd ki, mennyire nagy a baj, de valószínűleg a szezonban már nem lép pályára. Akár egy évet is kihagyhat, ha nagyobb a gond, így a pályafutása is veszélybe kerülhet.