Judit
3 °C
7 °C

Az FTC másfél milliós büntetést és felfüggesztett zárt kapus meccset kapott

2013.04.30. 19:22

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szurkolói vasárnapi viselkedése miatt másfél millió forint megfizetésére kötelezte a Ferencvárost, annak egyik alapemberét, Julian Jennert pedig három mérkőzésre eltiltotta.

Az fb a fővárosi klubot a Videotonnal szemben 1-0-ra elveszített rangadón tapasztalt rendezési hiányosságok, illetve szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt - mint visszaesőt - kötelezte másfél millió forint megfizetésére. Emellett a testület elrendelte, hogy a csapat következő hazai mérkőzését zárt kapuk mögött játssza le - igaz, ezt az ítéletet május 31-ig felfüggesztette.

Az indoklás szerint a "már korábban is büntetéssel sújtott rasszista, gyűlöletkeltő és megbotránkoztató rigmusok ismét, többször és kórusban is felharsantak" a Puskás Ferenc Stadionban rendezett vasárnapi meccsen. A vendégszurkolók megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Videotont 100 ezer forintra büntették.

Jennert, a ferencvárosiak holland légiósát a székesfehérvári Paraibával szemben elkövetett szabálytalanságáért járó piros lap miatt tiltották el. A bizottság kirívóan súlyos sportszerűtlenségnek minősítette tettét.

A legutóbbi fordulóban csapattársával történt veszekedés után második sárga lappal kiállított Davide Lanzafamét, a Budapest Honvéd olasz légiósát - mint visszaesőt - két meccsre tiltották el. A szintén piros lapos Georges Henri Aboubacar Griffitsh-t (Pápa) és Sass Pedro Petrazzit (Kaposvár) egy mérkőzés kihagyására kötelezték.

Szurkolói miatt kell fizetnie a Szombathelyi Haladásnak is, melyet 100 ezer forintra büntettek a kaposvári bajnokin elkövetett megbotránkoztató megnyilvánulások miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?