Friderika
13 °C
29 °C

Az FTC másfél milliós büntetést és felfüggesztett zárt kapus meccset kapott

2013.04.30. 19:22

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szurkolói vasárnapi viselkedése miatt másfél millió forint megfizetésére kötelezte a Ferencvárost, annak egyik alapemberét, Julian Jennert pedig három mérkőzésre eltiltotta.

Az fb a fővárosi klubot a Videotonnal szemben 1-0-ra elveszített rangadón tapasztalt rendezési hiányosságok, illetve szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt - mint visszaesőt - kötelezte másfél millió forint megfizetésére. Emellett a testület elrendelte, hogy a csapat következő hazai mérkőzését zárt kapuk mögött játssza le - igaz, ezt az ítéletet május 31-ig felfüggesztette.

Az indoklás szerint a "már korábban is büntetéssel sújtott rasszista, gyűlöletkeltő és megbotránkoztató rigmusok ismét, többször és kórusban is felharsantak" a Puskás Ferenc Stadionban rendezett vasárnapi meccsen. A vendégszurkolók megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Videotont 100 ezer forintra büntették.

Jennert, a ferencvárosiak holland légiósát a székesfehérvári Paraibával szemben elkövetett szabálytalanságáért járó piros lap miatt tiltották el. A bizottság kirívóan súlyos sportszerűtlenségnek minősítette tettét.

A legutóbbi fordulóban csapattársával történt veszekedés után második sárga lappal kiállított Davide Lanzafamét, a Budapest Honvéd olasz légiósát - mint visszaesőt - két meccsre tiltották el. A szintén piros lapos Georges Henri Aboubacar Griffitsh-t (Pápa) és Sass Pedro Petrazzit (Kaposvár) egy mérkőzés kihagyására kötelezték.

Szurkolói miatt kell fizetnie a Szombathelyi Haladásnak is, melyet 100 ezer forintra büntettek a kaposvári bajnokin elkövetett megbotránkoztató megnyilvánulások miatt.