Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lemondott a FIFA tiszteletbeli elnöke

2013.04.30. 11:15

Lemondott João Havelange, a FIFA korábbi elnöke és jelenlegi tiszteletbeli elnöke, miután kiderült, hogy kenőpénzt fogadott el – adta hírül a sportsmole.co.uk. A FIFA etikai bizottságának jelentése szerint Havelange másfélmillió fontot (félmilliárd forint) kapott a svájci ISL marketingcégtől a focivébék televíziós jogaiért.

Blatter, aki a jelentés szerint tudhatott a kenőpénzekről, a jelentés szerint ügyetlen volt, de nem vétett etikai hibát. A FIFA jelenleg elnöke elmondta: „Szervezési reformjaimnak köszönhetően a FIFA ma már rendelkezik olyan eszközökkel, melyek meg tudják előzni az ehhez hasonló eseteket, melyek elmondhatatlan kárt okoztak az intézmény hírnevének.″

A brazil Havelange a FIFA hetedik elnöke volt 1998-ig. 2011-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban betöltött tisztségéről is lemondott, szintén korrupciós vádak miatt. Akkor lemondásáért cserébe megúszott egy kellemetlen vizsgálatot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?