Valér
4 °C
8 °C

Románoké a megmaradt magyar jegyek

2013.09.05. 13:34

Korábban a román szövetség biztonsági okokból nem akarta kiadni azokat a megmaradt jegyeket, amelyeket nem adtak el Magyarországon a péntek esti román-magyar vb-selejtezőre, ez most megváltozott.

A magyar szurkolók szektorai
A magyar szurkolók szektorai
Fotó: MLSZ

A román Prosport és Gsp is arról számol be, hogy az 5000-ből megmaradt 2000 jegyet a hazai szurkolók vehetnek meg. A stadionban átalakítják a biztonsági zónát, így valószínűleg közelebb lesznek a román drukkerek a magyarokhoz. Telt ház, ötvenötezer szurkoló várható.

Az MLSZ korábban ötezer jegyet kapott, ebből azonban csak 2800 fogyott el, kétszer is ki kellett tolni az értékesítés határidőjét.

A rendre az eredeti tervek szerint ezer román rendőr vigyázott volna, de további rendőri erőket mozgósítottak. Összesen így 3400 rendőr fog vigyázni a szurkolókra: az országban 2300 segíti a szurkolók Bukarestbe jutását, a fővárosban pedig másik 1100 dolgozik a repülőtér, az Északi pályaudvar, és a stadion környékén, illetve a főbb közlekedési útvonalakon.

A közrend biztosítása és a csendháborítás megelőzése érdekében rendőrök kísérik figyelemmel a magyar határról a főváros felé közlekedő vonatokat, de a Székelyföldről - Maros, Hargita és Kovászna megyéből - Bukarestbe tartó szerelvényeket is.

A rendőrök a közutakon is készenlétben állnak, hogy biztosítsák a zavartalan haladást a sportesemény előtt és után.

A helyszínen, a stadion környékén egy teljes utcát lezárnak majd, hogy a magyar drukkerek biztonságos megérkezését és elvonulását biztosítsák.

Az MLSZ elnöksége keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a „forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban" sem szabad arról megfeledkezni, hogy a Románia–Magyarország-selejtezőmérkőzés elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború. A román szövetség vezetője is kulturált viselkedést kért a hazai drukkerektől.

Közben a Pro Sport című román sportújság csütörtökön címlapon üdvözölte, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség három magyarországi NB I.-es klubot pénzbírsággal sújtott, mert szurkolóik Romániát gyalázó rigmusokat kiabáltak.

A Tisztelet Magyarországnak! című első oldalas írás ismerteti az MLSZ döntését, miszerint a Videotont, a Ferencvárost és a Pécset - valamint az NB II.-es Nyíregyházát - megbírságolta szurkolóiknak a hétvégi bajnoki mérkőzéseken tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt.

Az újság címlapfotóján két mosolyogó kislány látható, akiknek az arcára magyar nemzeti színekkel egy-egy szív van rajzolva. Az újság szerint „az MLSZ határozottan és gyorsan reagált" a magyar szurkolók Romániát gyalázó rigmusai ügyében, és a lap szerint a román szurkolóknak is meg kellene érteniük, hogy civilizáltan is biztathatják saját csapatukat. „A román szurkolóknak a holnapi meccsen az kell, hogy legyen a jelmondatuk: Lehet civilizáltan is!" - írja a Pro Sport.

Ugyanez a lap - még áprilisban - olyan képriportot közölt, amelyen olimpiai érmes román sportolók Görbicz Anita mezét tépték, taposták a Valcea-Győr női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntő előtt. A napilap főszerkesztője később bocsánatot kért.

A román és a magyar válogatott pénteken közép-európai idő szerint 20 órakor csap össze. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely megszerzése szempontjából. Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft