Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Ailg szavazott valaki az Aranylabdára

2013.11.20. 11:32

A katalán El Mundo Deportivo szerint a FIFA körlevélben tájékoztatta a nemzeti szövetségeket és az érintett újságírókat, hogy két héttel meghosszabbította az Aranylabda-szavazást. Ennek értelmében a válogatott csapatkapitányok, szövetségi kapitányok és újságírók november 29-ig szavazhatnak.

A döntést ráadásul majdnem öt nappal azután hozták meg, hogy lezárult az eredeti határidő, egyes hírek szerint erre azért volt szükség, mert a várakozásokhoz képest jóval kevesebb szavazat érkezett be péntekig. Ezt egyébként Alex Stone, a FIFA közösségi média menedzsere is megerősítette.

A hosszabbítás tulajdonképpen egy teljesen új szavazást eredményez, ugyanis aki akar, módosíthat a már leadott szavazatain. Azt már tudjuk, hogy Juhász Roland, a magyar válogatott csapatkapitánya Franck Ribéryre, Lionel Messire és Zlatan Ibrahimovićra szavazott, ám ha Cristiano Ronaldo pénteki és keddi teljesítménye (összesen 4 gól, mesterhármas Svédországban) jobban meggyőzte a Videoton védőjét, mint Ibra játéka, akkor lehetősége lesz a változtatásra.

Magyarországról ketten szavaznak (a három helyett, de jelenleg nincs szövetségi kapitánya a válogatottnak), a másik szavazat Csillag Péter, a Nemzeti Sport újságírójáé, aki az Indexnek elmondta, már túl van a szavazáson.

Thiago Silva, a brazilok csapatkapitánya azonban alighanem új neveket fog leadni, a PSG védője ugyanis úgy tudta, hogy saját csapattársára is szavazhat, így Lionel Messire, Zlatan Ibrahimovićra és Cristiano Ronaldóra szavazott, ebben a sorrendben, Neymart pedig kihagyta saját tudatlansága miatt.

Ezzel egy időben Sepp Blatter, a FIFA elnöke nem győzte dicsérni a portugálok legjobbját twitteren a mérkőzés után:

Gratuálok Portugália! A 29. csapat, amely kijutott a vb-re, immár hatodszor. Fantasztikus teljesítmény Cristianótól.

Blatter október végén még az Oxford Egyetemen tartott előadása során gúnyolta ki a portugál járását, illetve megjegyezte, hogy számára Lionel Messi kedvesebb, mint a Real Madrid játékosa. Ezt követően ugyan elnézést kért C. Ronaldótól, ám az egykori aranylabdás megsértődött, és kijelentette, nem kíván elmenni az Aranylabda-gálára január 13-án Zürichbe - vélhetően ezért is igyekszik ennyire Blatter rendezni a viszonyát a portugállal, hogy az meggondolja magát.