Ágnes
-1 °C
2 °C

Nagyon teper a Real Ronaldo Aranylabdájáért

2013.11.28. 14:17

Az elmúlt években Cristano Ronaldo többször is arra panaszkodott, hogy nem érzi a Real Madrid támogatását az egyéni díjak előtti szavazásokon, azonban az idén már egyetlen rossz szót sem szólhat.

Egyrészt a csapattársai is nyíltan kiállnak mellette, Iker Casillas például az első helyen szavazott rá, másrészt a csapat is mindent megtesz azért, hogy a 28 éves szélső 2008 után újra elnyerje az Aranylabdát. Amikor Sepp Blatter egy oxfordi előadáson kigúnyolta Ronaldót, a klub védelmébe vette a portugált futballistát, és azonnal bocsánatkérést követelt a FIFA elnökétől. A szerdai BL-meccsen pedig ennél is nyíltabban jelezték támogatásukat a portugál felé.

A szurkolók között 45 ezer Cristiano Ronaldo maszkot osztottak szét, a székekre "Cristiano Ronaldo 7" feliratú fehér papírokat tettek, de a nézők is kitettek magukért: egy hatalmas transzparensen a portugál Aranylabda-győzelme mellett kampányoltak.

Az Aranylabdára jelölt 23 játékosra péntekig lehet szavazni, miután a FIFA két héttel meghosszabbította az eredeti határidőt a világbajnoki pótselejtezők idején. A díjat január 13-án, Zürichben adják majd át.